Тревожен става броя на заразените медици в Ямбол

Тревожен става броя на заразените медици в Ямбол - E-Burgas.com
БГНЕС

Все по тревожен става броят на заболелите медици в Ямболска област. От държавната болница призовават лекари от доболничната помощ и медицински сестри от образователната сфера да помогнат в критичната ситуация. Над 80 медицински специалисти от Ямболска област са засегнати от коронавируса, съобщи директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева: “От тях 25 лекари, 31 медицински сестри, 4 специалисти в лаборатории“.

Най- много заболели има от персонала на Центъра за спешна медицинска помощ и Спешно отделение. Същевременно Covid отделенията са препълнени с пациенти, а  лекари и медицински сестри от областната болница искат са напуснат, призна зам. –директорът д-р Валентин Вълчев.

От общината в Ямбол  съобщиха, че за децата на медиците ще бъдат осигурени дежурни групи в една от детските градини. В момента се проучва колко от медиците ще се възползват от услугата. 

Свързани статии
Изтъкнат лекар, учен и изследовател идва в Медицинския факултет Проверки в Бургас защо прокуратурата отказала да разследва агресия над медици В Бургас представиха новия медицински софтуер за училища и детски градини Проверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра 100 Центъра за спешна помощ получиха нови компютри Кметът Димитър Николов: Ситуацията с медиците в Бургас е критична, търсете Спешна помощ само ако наистина се налага! 64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид Общопрактикуващи лекари: Коронавирусът не е основание за назначаване на антибиотици Допълнителни 80 млн. лева за "бойците" на първа линия срещу ковид Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух
Тагове
ямбол медици
Коментари

Още от последните новини