Тревожен става броя на заразените медици в Ямбол

Тревожен става броя на заразените медици в Ямбол - E-Burgas.com
БГНЕС

Все по тревожен става броят на заболелите медици в Ямболска област. От държавната болница призовават лекари от доболничната помощ и медицински сестри от образователната сфера да помогнат в критичната ситуация. Над 80 медицински специалисти от Ямболска област са засегнати от коронавируса, съобщи директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева: “От тях 25 лекари, 31 медицински сестри, 4 специалисти в лаборатории“.

Най- много заболели има от персонала на Центъра за спешна медицинска помощ и Спешно отделение. Същевременно Covid отделенията са препълнени с пациенти, а  лекари и медицински сестри от областната болница искат са напуснат, призна зам. –директорът д-р Валентин Вълчев.

От общината в Ямбол  съобщиха, че за децата на медиците ще бъдат осигурени дежурни групи в една от детските градини. В момента се проучва колко от медиците ще се възползват от услугата. 

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Бележит пулмолог ще преглежда безплатно в Поморие Увеличават заплатите в центровете за Спешна помощ Отново насилие над медик: Пациент удари медицинска сестра докато му помага Учени от цял свят идват в Бургас на симпозиум по биомедицина Проф. Миткова: Медицинският факултет в Бургас ще се превърне в емблема (Снимки) Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли Дефицит на медицински сестри в почти всяко отделение в УМБАЛ-Бургас Кметът с поздрав към бургаските медици: Ще продължим да надграждаме сферата на здравеопазването
Тагове
ямбол медици
Коментари

Още от последните новини