В неделя- дъжд,ама първо малко слънце

В неделя- дъжд,ама първо малко слънце - E-Burgas.com
13-08-15-86449_1 Днес преди обяд над много райони от страната ще преобладава слънчево време, но ще има и увеличения на облачността, по-значителни след обяд. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в Северна България. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина умерен до силен. Максимални температури между 27 и 32 градуса, в крайните южни райони до 34, в София около 28 градуса. Привечер и през нощта със северозападния вятър в страната ще нахлуе хладен въздух.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за август. През деня ще се понижи още малко, но вечерта ще започне да се повишава.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има след обяд, главно над северното крайбрежие, където са възможни краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Максимални температури 28 - 30 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места в Стара планина и Родопите. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, по откритите високи части до силен. Максимална температура на височина 1200 метра около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса. / БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини