В Айтос откриха пречиствателна станция за 18 млн. лева (Снимки)

В Айтос откриха пречиствателна станция за 18 млн. лева (Снимки) - E-Burgas.com

Дългоочакваната пречиствателна станция за отпадъчни води в Айтос бе открита официално днес лично от кмета на общината Васил Едрев.

Припомняме, че  общата стойност на проекта е 18,2 млн.лв., като общината участва със собствени 4,7 млн. лв. Проектът е част от ОП „Околна среда“ в периода 2014-2020 година.

Днес пред официални лица и граждани бяха представени двете успешно изпълнени основни дейности по проекта - изграждане на пречиствателна станция, довеждащ и заустващ колектори и съпътстващата инфраструктура (довеждащ водопровод, площадкови пътища външно електрозахранване и др.), както и доизграждане на Главен клон I и Главен клон III от канализационната мрежа на Айтос и всички съпътстващи съоръжения - преливници, задържатели, шахти и др.

По този начин съществуващата канализационна система вече е свързана с новата пречиствателна станция, а резултатът от това е пречистването на отпадъчните води.

Припомняме, че първата копка на новата станция бе направена в края на януари 2017, когато бе подписан и договора за инансиране по европрограмата.

„Проектът ще допринесе за изпълнението на макрорегионалната стратегия на ЕС за развитие на Черноморския район“, увериха от община Айтос.

Галерия
Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас
Тагове
айтос пречиставтелна станция
Коментари

Още от последните новини