В Айтос откриха пречиствателна станция за 18 млн. лева (Снимки)

В Айтос откриха пречиствателна станция за 18 млн. лева (Снимки) - E-Burgas.com

Дългоочакваната пречиствателна станция за отпадъчни води в Айтос бе открита официално днес лично от кмета на общината Васил Едрев.

Припомняме, че  общата стойност на проекта е 18,2 млн.лв., като общината участва със собствени 4,7 млн. лв. Проектът е част от ОП „Околна среда“ в периода 2014-2020 година.

Днес пред официални лица и граждани бяха представени двете успешно изпълнени основни дейности по проекта - изграждане на пречиствателна станция, довеждащ и заустващ колектори и съпътстващата инфраструктура (довеждащ водопровод, площадкови пътища външно електрозахранване и др.), както и доизграждане на Главен клон I и Главен клон III от канализационната мрежа на Айтос и всички съпътстващи съоръжения - преливници, задържатели, шахти и др.

По този начин съществуващата канализационна система вече е свързана с новата пречиствателна станция, а резултатът от това е пречистването на отпадъчните води.

Припомняме, че първата копка на новата станция бе направена в края на януари 2017, когато бе подписан и договора за инансиране по европрограмата.

„Проектът ще допринесе за изпълнението на макрорегионалната стратегия на ЕС за развитие на Черноморския район“, увериха от община Айтос.

Галерия
Свързани статии
Пет пожарни от региона се бориха цяла нощ с пожар до гарата в АйтосАйтозлии с безплатен транспорт до гробищния парк всяка съботаРемонтират улици в айтоски села за над 330 хиляди леваСпортната легенда от Айтос Злати Вълчев почина на 77 годиниИ Айтос потвърди: Отварят детските градини за Деня на дететоПрогонват змии и други влечуги в „Славеева река“ с препаратиВасил Едрев към айтозлии: Извънредното положение падна, но се отнасяйте с респект към мерките! Айтос се пребори с 32 общини за важен социален проектОт днес Инфекциозното в Бургас приема само пациенти с коронавирусЗдравна рокада между Бургас и Айтос? Инфекциозното тук ще поема всички случаи на C-19, айтоското – останалите
Тагове
айтос пречиставтелна станция
Коментари

Още от последните новини