Туристическият бранш: Всеки вложен лев се връща 4 пъти в икономиката

Туристическият бранш: Всеки вложен лев се връща 4 пъти в икономиката - E-Burgas.com

Изводът за първите 6 месеца е, че имаме пълен провал на комуникационната стратегия и политика за това, че ваксините са полезни и че са единствения начин да преодолеем COVID-19. Затова погледнахме международния опит и видяхме, че във ваксинационната кампания на САЩ и дори на съседни на нас страни в Европа има стимули, насърчаване и превръщане на този процес в нещо приятно и забавно.

Това каза по БНТ Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм относно предложението всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лв, който да може да ползва за почивка у нас или посещение на заведение.

"Не е важно каква е сумата - дали е 20, 50 или 100 лева. Става дума за два много важни фактора - различен модел на комуникация и постигане преди всичко на здравен ефект. Второ - икономическият фактор. Туризмът се явява инструмент правителството да се погрижи за здравето и икономиката, смята Карастоянова. Всеки лев, вложен в туризма, се връща 4 пъти в националната икономика", допълни тя.

И уточни: "Предложението ни е тези 50 лв. да бъдат използвани в ресторантите и хотелите. Могат да се намерят много и различни форми в хотелите и те не са задължително през нощувките, има много широк периметър от възможности".

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Никола Стоянов оптимист за 2023, щяло да има рязък спад на инфлацията Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Икономисти: Европа я чака тежка криза след ноември, не можем да спрем инфлацията Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем
Тагове
туризъм икономика бвп
Коментари

Още от последните новини