Третокласничките Мими и Ани от Поморие пример за толерантност (Видео)

Третокласничките Мими и Ани от Поморие пример за толерантност (Видео) - E-Burgas.com

Толерантността представлява ценностно отношение на човек към хората, изразяващо се в признаване, приемане и разбиране на хора от различни култури и проява на търпимост към чуждо мнение, вярвания, поведение, желания, интереси и цели. Или приемане на другите такива, каквито са. Формирането на толератност и емпатия представлява ключов фактор за пълноценното участие на децата в живота.

Ето защо родителите и педагозите трябва да стимулират развитието им, да  ги насърчават да  разбират и приемат различията в ежедневието и да им помагат да изразяват своите чувства и емоции, както и да показват съчувствие при необходимост. Така всяко дете започва отрано да разбират своите чувства и тези на околните.

Децата от ІІІ „А” клас в  училище „Христо Ботев” – Поморие  отбелязаха 16 ноември – Международният ден на толерантността, с кратка програма. По този повод техен гост бе г-жа Дияна Калчева – секретар на МКБППМН – Община Поморие. Третокласниците споделиха своето мнение, че за да е толерантен един човек, той трябва да е добър, учтив, внимателен към другите, мил, състрадателен. След проведения разговор имаше номинация „Най-толерантен съученик”.

Най – много гласове събраха Анита и Мими.

Накрая учениците поздравиха своя гост с любимата си песен – „Да протегнем на някой ръка”.

Свързани статии
В поморийско село благодариха на кмета си с писмо Шест години затвор заради кило марихуана край Каменар Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност Епидемиологичната обстановка доведе до промени в междуселищния транспорт в Поморие Поморие засили мерките в администрацията, спират се и приемите на граждани Разширяват читалището в Каменар с нова постройка Правят музей на рибарството в Поморие (Снимки) Реставрират стара сграда в Поморие по трансграничен проект Реорганизация на движението в Поморие заради фестивал на хората Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки)
Тагове
поморие толерантност
Коментари

Още от последните новини