Третокласничките Мими и Ани от Поморие пример за толерантност (Видео)

Третокласничките Мими и Ани от Поморие пример за толерантност (Видео) - E-Burgas.com

Толерантността представлява ценностно отношение на човек към хората, изразяващо се в признаване, приемане и разбиране на хора от различни култури и проява на търпимост към чуждо мнение, вярвания, поведение, желания, интереси и цели. Или приемане на другите такива, каквито са. Формирането на толератност и емпатия представлява ключов фактор за пълноценното участие на децата в живота.

Ето защо родителите и педагозите трябва да стимулират развитието им, да  ги насърчават да  разбират и приемат различията в ежедневието и да им помагат да изразяват своите чувства и емоции, както и да показват съчувствие при необходимост. Така всяко дете започва отрано да разбират своите чувства и тези на околните.

Децата от ІІІ „А” клас в  училище „Христо Ботев” – Поморие  отбелязаха 16 ноември – Международният ден на толерантността, с кратка програма. По този повод техен гост бе г-жа Дияна Калчева – секретар на МКБППМН – Община Поморие. Третокласниците споделиха своето мнение, че за да е толерантен един човек, той трябва да е добър, учтив, внимателен към другите, мил, състрадателен. След проведения разговор имаше номинация „Най-толерантен съученик”.

Най – много гласове събраха Анита и Мими.

Накрая учениците поздравиха своя гост с любимата си песен – „Да протегнем на някой ръка”.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие толерантност
Коментари

Още от последните новини