Тихомир Янакиев въведе строги правила в Созопол преди изборите

Тихомир Янакиев въведе строги правила в Созопол преди изборите - E-Burgas.com

Без лепене на плакати по улични лампи и спирки

В навечерието на изборите кметът на община Созопол се възползва от правомощията си, свързани с чл. 44, 175, 183 и 185 от Изборния кодкес и разгласи строги правила за изборната кампания в общината.

I. ОПРЕДЕЛЯМ:

1. ОПРЕДЕЛЯМ 3 (три) броя табла на пл. „Хан Крум” в гр. Созопол като места за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания, както и 1 (един) брой табло на пл. „Черно море“ в гр. Созопол.

2. Кметовете на кметства и кметските наместници да определят със своя заповед местата за поставяне на агитационните материали и оповестят заповедта публично.

Агитационните материали могат да се поставят и на сгради, огради и витрини само с разрешение на собственика или управителя на имота.

II. ЗАБРАНЯВАМ:

1. Извън времето за провеждане на предизборната кампания (началото на предизборната кампания – 5 март 2021 г.) поставянето на предизборни агитационни материали.

2. Поставянето на агитационни материали на сгради общинска собственост и на обществени места извън посочените в I., т.1.

3. Поставянето на агитационни материали на автобусните спирки и електрическите стълбове както и използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация.

4. Използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението.

При нарушаване на заповедта, материалите ще бъдат премахвани, а нарушителите на настоящата заповед да се санкционират за всяко едно нарушение поотделно, съгласно ЗАНН.

Предизборната кампания се провежда от 05.03.2021 г. / 30 дни преди изборния ден/ до 24:00 часа на 02.04. 2021 г.

Настоящата заповед да се оповести публично.

Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Секретаря на общината и на Началника на РУП Созопол.

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ /п/

Кмет на община Созопол

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
тихомир янакиев созопол
Коментари

Още от последните новини