Стартира учебната година за децата от Дневен център за деца и младежи с увреждания в Приморски парк

Стартира учебната година за децата от Дневен център за деца и младежи с увреждания в Приморски парк - E-Burgas.com

Учебната година на децата от Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки и множествени увреждания в Приморски парк стартира днес, навръх Международния ден на учителя.

Специален гост на тържественото откриване бе заместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева. Тя отправи своите сърдечни благопожелания към малките ученици и техните по-големи приятели и ги зарадва с подаръци, осигурени от Община Бургас.

Децата бяха подготвили специална изненада на своя гост - фотоколаж с красиви моменти от своите занятия в Дневния център и саморъчно изработена картина.

Благодарение на подкрепата на Община Бургас, децата ще се обучават в изнесена паралелка към Центъра за специална образователна подкрепа в сградата на Дневния център.

Това ще осигури допълнителен комфорт на учениците, които ще получават комплексни образователни и социални грижи в една и съща сграда.

Учебните занятия ще протичат по индивидуален план четири дни в седмицата и ще приключват по обед, след което децата ще бъдат обгрижвани от детегледачите в Дневния център и ще посещават на място консултации при специалистите - психолог, ерготерапевт, логопед и рехабилитатор.

Новата учебна стая предоставя всички необходими удобства - оборудвана е с ергономични чинове, кът за отдих и компютри.

 

Коментари

Още от последните новини