Срещу България има две наказателни производства заради мръсния въздух

Срещу България има две наказателни производства заради мръсния въздух - E-Burgas.com

Срещу България има две наказателни производства заради мръсния въздух.

Едното е свързано с нарушаване на нормите на серен диоксид, а другото с фини прахови частици. Това заяви по време на брифинг служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова по повод замърсяването на въздуха в Димитровград.

Заради превишавания на серния диоксид в пъти над нормите ТЕЦ „Марица 3" временно спря работа, предаде Нова тв.

В тази връзка в момента Министерството на околната среда се готви и предоставя нужната информация на Европейската комисия.

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел? „Застъпници за природата“
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини