Спасиха част от моряците от нападнатия кораб с български капитан в Бенин

Спасиха част от моряците от нападнатия кораб с български капитан в Бенин - E-Burgas.com

Спасени са единадесет от моряците на кораба Tommi Ritscher, който бе нападнат от пирати в Бенин. Останалите осмина са в неизвестност, вероятно отвлечени. Това съобщиха представители на компанията собственик Woollerton Shipping и управляващата компания Transeste Schiffahrt за "Дневник".

Не е известно къде се намира капитанът на кораба, който според дипломатически източник на "Дневник", е единственият българин в екипажа.

Военноморските сили на Бенин с помощта на нигерийски спецчасти са успели да се качат на борда на кораба рано тази сутрин и са открили, че пиратите и осемте моряци, които не са успели да се скрият в нарочното обезопасено против нападения помещение (т.нар. "цитадела") ги няма.

"Собствениците и мениджърите искат да благодарят на спасения екипаж за проявения кураж по време на нападението на престъпната банда, както и да благодаря на властите в Бенин и Нигерия, морските институции и специалисти, работили за освобождаването им", гласи още изявлението. От двете компании напомнят, че няма да коментират детайли по операциите и продължават да се стремят да спасят и останалите моряци.

Свързани статии
Корабчето "Анастасия" с малко по-различен курс тази събота Гранична полиция денонощно охранява кораба с огнище на COVID-19 Ковид погуби моряк от кораб на бургаското пристанище, 11 други са заразени Пирати опитали да щурмуват кораб в бургаското пристанище Нова цифрова инфраструктура ще наблюдава и управлява корабния трафик Русия затваря част от Черно море Топ военни обсъдиха ситуацията в Черноморския регион Руски дестантни кораби навлязоха в Черно море Ново корабче ще вози туристите до остров Света Анастасия Корабни сирени и шоу с водни оръдия за бургазлии на Никулден
Тагове
кораб пирати бенин
Коментари

Още от последните новини