Спасиха част от моряците от нападнатия кораб с български капитан в Бенин

Спасиха част от моряците от нападнатия кораб с български капитан в Бенин - E-Burgas.com

Спасени са единадесет от моряците на кораба Tommi Ritscher, който бе нападнат от пирати в Бенин. Останалите осмина са в неизвестност, вероятно отвлечени. Това съобщиха представители на компанията собственик Woollerton Shipping и управляващата компания Transeste Schiffahrt за "Дневник".

Не е известно къде се намира капитанът на кораба, който според дипломатически източник на "Дневник", е единственият българин в екипажа.

Военноморските сили на Бенин с помощта на нигерийски спецчасти са успели да се качат на борда на кораба рано тази сутрин и са открили, че пиратите и осемте моряци, които не са успели да се скрият в нарочното обезопасено против нападения помещение (т.нар. "цитадела") ги няма.

"Собствениците и мениджърите искат да благодарят на спасения екипаж за проявения кураж по време на нападението на престъпната банда, както и да благодаря на властите в Бенин и Нигерия, морските институции и специалисти, работили за освобождаването им", гласи още изявлението. От двете компании напомнят, че няма да коментират детайли по операциите и продължават да се стремят да спасят и останалите моряци.

Свързани статии
Екипаж на български кораб е заразен с ковид, готвачът е починал Министърът на транспорта: Ще построим собствен кораб за търсене и спасяване Отчетено е постепенно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели във водата край Камен бряг Двама от "Вера Су" за постоянно в ареста Лошото време отново пречи да се разтовари заседналия кораб Капитанът на "Вера Су" остава в ареста, имало вероятност да се укрие Капитанът на "Вера Су" и негов помощник вече са задържани Карантинираха моряците от "Вера Су" в хотел в Каварна Трима мораци от заседналия кораб са пожелали да слязат Моряците от "Вера Су" получили заплатите си, до два дни слизали от кораба
Тагове
кораб пирати бенин
Коментари

Още от последните новини