Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект

Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект - E-Burgas.com
Архив news.bg

Два високопроходими автомобила са закупени за Службата по пожарна безопасност и защита на населението в Созопол. Средствата за тях са осигурени по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, съобщава БНР. 130 хиляди лева е стойността на реализирания проект. 

Три месеца е продължила реализацията на проекта. С осигурените средства е санирана сградата на пожарната служба и е удълбочено халето за автомобили, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев и уточни:

"Също така в проекта се включва доста информационна кампания, разяснителна, обучението на доброволците и оборудването за пожарогасенето, което ще се извършва евентуално ако, не дай си боже, се случат някакви пожари и бедствия".

Закупените два високопроходими автомобила са предназначени за звеното от доброволци, уточни Тихомир Янакиев.

Свързани статии
Кметът на Созопол кани местната общност на публично обсъждане на бюджета Глобиха концесионера на плажа в Созопол със 7 300 лв. заради дигите Кметът Тихомир Янакиев опроверга концесионера: Няма щети по плажовете в Созопол Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Огромно количество вода между Черноморец и Созопол, затварят пътя Първокласниците в Созопол започват новата година с подарък В Созопол няма да хвърлят кръста в морето заради пандемията 305 семейства от Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети 1 700 пожарникари на крак в новогодишната нощ В Созопол се похвалиха с успешен финал на археологическия сезон (Снимки)
Тагове
созопол пожарни
Коментари

Още от последните новини