Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект

Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект - E-Burgas.com
Архив news.bg

Два високопроходими автомобила са закупени за Службата по пожарна безопасност и защита на населението в Созопол. Средствата за тях са осигурени по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, съобщава БНР. 130 хиляди лева е стойността на реализирания проект. 

Три месеца е продължила реализацията на проекта. С осигурените средства е санирана сградата на пожарната служба и е удълбочено халето за автомобили, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев и уточни:

"Също така в проекта се включва доста информационна кампания, разяснителна, обучението на доброволците и оборудването за пожарогасенето, което ще се извършва евентуално ако, не дай си боже, се случат някакви пожари и бедствия".

Закупените два високопроходими автомобила са предназначени за звеното от доброволци, уточни Тихомир Янакиев.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол пожарни
Коментари

Още от последните новини