Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект

Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект - E-Burgas.com
Архив news.bg

Два високопроходими автомобила са закупени за Службата по пожарна безопасност и защита на населението в Созопол. Средствата за тях са осигурени по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, съобщава БНР. 130 хиляди лева е стойността на реализирания проект. 

Три месеца е продължила реализацията на проекта. С осигурените средства е санирана сградата на пожарната служба и е удълбочено халето за автомобили, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев и уточни:

"Също така в проекта се включва доста информационна кампания, разяснителна, обучението на доброволците и оборудването за пожарогасенето, което ще се извършва евентуално ако, не дай си боже, се случат някакви пожари и бедствия".

Закупените два високопроходими автомобила са предназначени за звеното от доброволци, уточни Тихомир Янакиев.

Свързани статии
Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол Отварят пункт в Созопол за опасни битови отпадъци Созопол търси преброители за Преборяване 2021 В Созопол разработват план за интегрирано развитие на общината Незаконни прегради спират достъпа до морето край Буджака Поредно отличие за созополския клуб „Киборг" Посланикът на Франция посети Созопол Стари занаяти и изчезнали професии отново оживяват в Созопол Подобриха условията на Социалния патронаж в Созопол Тихомир Янакиев стартира ремонта на пътя между да Росен и Равна гора за 1,7 млн.лв.
Тагове
созопол пожарни
Коментари

Още от последните новини