Синята зона расте към "Възраждане" и "Бр. Миладинови"

Синята зона расте към

Зоната за платено паркиране в Бургас ще се разшири към двата най-близки до центъра комплекса "Възраждане" и "Бр. Миладинови". За "Възраждане" разширението ще важи за карето от ул.“Цариградска“ до ул.“Княз Борис“(Борисовата градинка), и от ул.“Уилям Гладстон“ до бул.“Мария Луиза“. В "Бр. Миладинови" платено ще бъде паркирането в карето между бул. „Стефан Стамболов“, ул. „Ванче Михайлов“, ул. „Струга“ и ул. „Одрин“. 

Предложението е на кмета Димитър Николов и ще бъде гласувано на следващото засдание на Общински съвет - Бургас. Припомняме, че искане за увеличение на обхата на зоната на платеното паркиране бе входирано първо от самите живущи във "Възраждане"

"На територията на Община Бургас постоянно нараства броя на регистрираните автомобили, включително и тези, които са временно пребиваващи, концентрирани предимно в централната градска част и нейните периферии, което налага предприемане на своевременни мерки за регулиране на процеса на паркиране, чрез въвеждане на правила за платено паркиране в зоните, обособили се като свръх натоварени и с изчерпан капацитет. Драстично увеличаващия се автомобилен парк създава неимоверна натовареност по улиците и пътните артерии в цитираните участъци, вече не само през летния сезон, но и целогодишно, тъй като собствениците, чиито бизнес или местопребиваване изисква ориентирането на паркирането на автомобилите предимно в посочените райони. В резултат, процесът на регулиране на паркиране и от тук и на нормалното движение е доведен до степен на невъзможност за осъществяване на ефективен контрол." мотивира се Николов в докладната си записка. 

Очакванията от прилагането на настоящите изменения и допълнения на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Бургас са свързани с възможността на Община Бургас да облекчи трафика в упоменатите участъци от пътната мрежа на град Бургас, да осъществява контрол върху режима на паркиране и да събира такси от предоставените чрез ОП „Транспорт“ услуги.  

 

 


 

Свързани статии
Влиза в сила решението за въвеждане на „синя зона“ в Поморие Синята и зелена зона в Бургас вече могат да се плащат и по вайбър Синята зона в Созопол вече е в сила Гневни бургазлии: Паркираме на "Синя зона", а колите ни затъват в кал (снимки) Синята зона в Поморие ще е целогодишна, ето го целия регламент Ще се нареди ли Поморие до Френската Ривиера и ще сложи ли в малкия си джоб Бургас, София и Пловдив? Паякът в Поморие вече дебне нарушители Ето как ще работят зоните за платено паркиране в празничните дни Увеличават обхвата на синята зона в Бургас, ето къде ще бъде платено паркирането В "Братя Миладинови" негодуват срещу новата "Синя зона"
Тагове
синя зона
Коментари

Още от последните новини