В "Братя Миладинови" негодуват срещу новата "Синя зона"

В

Взето е мнението на общо 226 души, като 76,5% от тях са против това в района да има платено паркиране

Мнозинтвото от живущите в к-с "Братя Миладинови" е против последното разширение на зоната за платено паркиране. Това става ясно от подписка, с която е направено проучване "за" и "против" новата подзона 23. Взето е мнението на общо 226 души, като 76,5% от тях са против това в района да има "Синя зона", а едва 23.5% одобряват нейното налагане. Писмо с подписите е изпратено до Общински съвет - Бургас.

На гърба на подписките са изразени мотивите "съгласни" и "против" с налагането на синята зона в района ни, като голяма част от тях изразяват несъгласието изобщо да се налага платено паркиране в предимно жилищни райони. 

Част от живущите изразяват мнение, че това е жилищен комплекс и не е част от същинската централна градска част - няма масова концентрация на институции и обекти, които да се посещават от граждани. Това е един не по-различен жилищен комплекс от останалите комплекси в града - с училища, детски градина и ясла, търговски обекти обслужващи основно живущите в комплекса. 

В писмото се припомня, че през 2015 г. община Бургас продаде на търг три парцела на търговски дружества, които бяха застроени с жилищни блокове.

"Парцелите преди това никога не са били застроявани. Два от новите блокове вече са заселени и с това обстановката с паркоместата се усложни, но за това нямат вина живущите в старите панелни блокове, с които масово е застроена тази зона на комплекса. Напротив, ние предпочитахме тези земи да бяха превърнати в градинка и/или паркоместа." пише още в писмото. 

Свързани статии
В Бургас тръгва подписка срещу изграждането на подземен паркинг Цензурирано ли беше онлайн обсъждането за подземния паркинг в Бургас? Новият шеф на хотел "България" ще решава проблема с паркирането за своя сметка Несебър получи финансиране от 1 млн. лв. за инфраструктура и спорт Нов паркинг в „Славейков“ искат жители на комплекса Продължава премахването на стари таратайки пред блоковете в Бургас Държавата глобява себе си, спортното министерство е концесионер незаконния паркинг в Равда Глобавят концесионер заради незаконен паркинг на плаж в Равда Безплатната синя зона продължава до 6-ти май Синята зона остава безплатна до 30 април, а зелената няма да влезе в експлоатация на 2 май
Тагове
Синя зона паркинг
Коментари

Още от последните новини