Паякът в Поморие вече дебне нарушители

Паякът в Поморие вече дебне нарушители  - E-Burgas.com

От 14 юни 2021 г. влезе в сила заповед на кмета Иван Алексиев за паркингите, които могат да се ползват от жителите и гостите на гр. Поморие с и без заплащане. Без допълнително заплащане за летния сезон са паркингите пред хотелите:  „Поморие”, „Парадайс“, „Токалиев“; както и паркинги: „Ново казино“, „Нови кални бани“, ул. „Н. Й. Вапцаров“ (бивша ул. „Железничарска“), паркинг на кръстовище на ул. „Солна” и ул. „Сливница” и паркинг на кръстовище на ул. “Проф. П. Стоянов” и ул. “Солна”.

Паркингите, които ще се използват срещу заплащане, са: Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие и Паркинг „Рибарско пристанище” – Поморие. Таксите са:

за автомобили – от 1 до 4 часа престой – 1 лв./час, за над 4 часа, но не повече от 24 часа – 5 лв.
за автобуси – от 1 до 4 часа престой – 2 лв./час, за над 4 часа, но не повече от 24 часа – 10 лв. 

От 15 юни 2021 г. започва работата и на репатриращия автомобил тип „паяк” на територията на гр. Поморие. „Паякът” ще премества принудително автомобили, чиито водачи са нарушили Закона за движение по пътищата. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване – 48 лв. Телефон за връзка с „паяка”: 0879 388 288.

Туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел превозване на туристи, почиващи в частни квартири и хотели, имат право на престой максимум 30 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 30 минути при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените места: на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров“ (до манастир Св. Георги) – 2 броя автобусни места и на паркинга пред Община Поморие – 2 броя автобусни места.

На същите места могат да паркират и туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, като правото на престой е максимум 10 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 10 минути при заминаване – за качване на пътниците. След слизането на пътниците, автобусите се насочват за престой на паркинга пред Община Поморие, с адрес: гр. Поморие, ул. “Цар Петър”.

Забранява се спирането и/или престой на автобуси, изпълняващи случайни превози на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт, както и извън определените за това места.

В периода от 21.06.2021 г. до 15.09.2021 г. (включително), за часовете от 18.00 ч. до 22.00 ч. , в гр. Поморие, по ул. “Княз Борис I”, в участъка ѝ от площад “Св. св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. “Велико Търново”, е въведена временна забрана за движение на ППС и МПС. Забраната не важи за гражданите на гр. Поморие с постоянен/настоящ адрес в посочения участък.

В периода от 15.06.2021 г. до 15.09.2021 г. (включително), се забранява извършването на товаро – разтоварни и снабдителни дейности в зона „А”от територията на град Поморие, която е с граници от кръстовището на ул. „Княз Борис I” и ул. „Манастирска”, кв. „Свобода” бл.25, ул.”Солна”, ул. “Проф.Стоянов”, ул. “Крайбрежна”, бул. “Яворов”, съгласно Наредба № 5 за организацията на транспортната дейност в Община Поморие.

Достъп и престой в зона „А” за извършване на товаро-разтоварни и снабдителни дейности е разрешен само:

в делнични и почивни дни: от 08,00 часа до 11,00 часа;

при национални и местни празници, и обществени мероприятия достъпът се съобразява с организационния график.

Свързани статии
Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки) Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата Модернизират пристанището в Поморие за над 390 хил. лева Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие? Боеприпас изплува на плажа между Поморие и Ахелой Кметът на Поморие: Възмутени сме от безобразията на ВиК-Бургас В Поморие организират безплатни дерматологични прегледи Поморие домакин на среща на директорите на Центровете за личностно развитие В Поморие ударно полагат маркировка и през уикенда
Тагове
паяк синя зона поморие нарушители
Коментари

Още от последните новини