Синът на Армен Назарян донесе националната титла по борба на Бургас

Синът на Армен Назарян донесе националната титла по борба на Бургас - E-Burgas.com

Състезаващият се за спортен клуб по борба "Бургас" и европейски шампион за кадети Едмонд Назарян продължи впечатляващото си представяне. 

На държавния шампионат по борба в зала "Христо Ботев" при мъжете в класическия стил на финала в неолимпийската категория до 55 кг 18-годишният талант срази Стефан Григоров с 9:0. Заради трите си атрактивни победи Назарян бе обявен и за най-техничен състезател.

Наградата за най-резултатен борец получи Кирил Милов, който ликува в категория до 97 кг без даде точка на съперниците си. На финала световният вицешампион от 2018-а прегази Симеон Станкович с 9:0.

Едмонд бе поздравен лично от Димитър Николов на Фейсбук страницата на кмета:

Едмонд Назарян е само на 18 години, но вече можем да го поздравим с първата му национална титла по класическа борба, спечелена в мъжката дивизия. Той е син на легендарния Армен Назарян, донесъл толкова много медали и спортна гордост на България.

Горд съм с успехите на Еди и с това, че той се състезава за Бургас. Браво на него! Браво и на баща му и на треньора Николай Дачев, които ще го превърнат в голям шампион, сигурен съм в това.

 

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Синът на Армен Назарян донесе националната титла по борба на Бургас - E-Burgas.com

Регата 24 Май