Северното Черноморие посреща първи туристи по Великден

Северното Черноморие посреща първи туристи по Великден - E-Burgas.com
Снимка: albena.bg

Първите туристи по Северното Черноморие се очаква да пристигнат за Великденските празници, когато официално ще бъде открит летният туристически сезон.

В курорта "Албена" тече усилена подготовка и се изпълняват всички противоепидемични мерки. До началото на сезона много от работещите ще бъдат ваксинирани срещу Ковид-19.

Над 2 000 български и румънски туристи са избрали да почиват в курорта "Албена" по време на Великденските празници, предава БНТ. 

В края на април там ще отворят врати 4 хотела. За да се гарантира сигурността на гостите, до дни започва ваксинация на персонала.

Въпреки кризата с Ковид-19, в курорта "Албена" вече има предварителни записвания за лятото. Наемането на кадри обаче продължава да е сред основните проблеми в бранша.

Необходимо е също субсидирането на чартърните полети от държавата да продължи и след края на май.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон
Тагове
туризъм Летен сезон 2021
Коментари

Още от последните новини