Сблъсък "Искам паркинг" срещу "Искам градинка" за бъдещето на бул. "Демокрация"

Сблъсък
Този терен край е една от възможностите, за облекчаване на паркирането край булеварда

Хората са притеснени, че няма да има къде да паркират колите си и след мащабната реконструкция

Повече паркоместа или повече зелени площи да има около бул. "Демокрация" след престоящия мащабен ремонт. от хотел "Аква" до ресторант "Чадъра" Този въпрос раздели бургазлии на днешното обществен обсъждане за проекта, който се очаква да стартира в началото на следващата година. Срещата се проведе в Морското казино, а нейни домакини бяха зам. кметът по строителство инж. Чанка Коралска и зам.-кмет по Европейски политики, околна среда Руска Бояджиева. 

От община Бургас предвиждат преасфалтиране на пътното платно, подмяна на тротоарите и обособяването на нови паркоместа. Именно местата за паркиране бяха най-интересни за присъстващите в залата бургазлии, повече от които живеят в блоковете от двете страни на булеварда. Те изразиха притеснение, че проблемите с липсата на места за автомобили ще остане и след ремонта. 

Един от най-ключовите участъци е този зад Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. За там от община Бургас заявиха, че ще се проведе отделно допитване за създаването на етажен паркинг, който може да осигури голям брой паркоместа и на практика да реши генерално проблема с паркирането в района. Подобни допитвания бяха направени преди няколко месеца сред жителите на комплекс "Възраждане", но тогава преобладаващото мнение беше отрицателно. 

Другото най-проблемно място е около блок "Народен юмрук", където паркоместата отново не достигат. За там от общината предложиха да бъде изграден нов паркинг на мястото на зелената площ в близост до строежа на новия модерен билдинг. В момента пространството е неподдържано и кално. Това предложение обаче скара присъстващите, като част от тях настояха теренът да бъде облагороден и озеленен, а други да бъде асфалтиран и превърнат в паркинг. 

От община Бургас все пак признаха, че проблемите с паркирането трудно ще бъдат решени, тъй като намиращите се в близост сгради не са строени с подземни паркинги, а през последните години автомобилите там са се увеличили тройно и четворно. 

Коментари

Още от последните новини