Съдът изслуша вещите лица по делото на Веселина, която умъртви мъжа си

Съдът изслуша вещите лица по делото на Веселина, която умъртви мъжа си  - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас проведе поредно заседание по делото за причиняване на смърт, по което подсъдима е Веселина Гинева., привлечена като обвиняема за това, че през 2013 и 2014 година, в дома си в Бургас, държала заключен болния си мъж Димитър Миразчиев, като деянието е извършено по начин опасен за здравето на пострадалия.

За това, че за периода от неустановена дата в началото на май 2013 г. до август 2014 г., с користна цел, по особено мъчителен начин, предумишлено умъртвила Димитър, който бил в безпомощно състояние. Той пичнал на 1 август 2014.

Гинева е обвиняема и за това, че в периода от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г., в гр. Бургас и при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, като пълномощник на Димитър, заблуждавала служители на банка, че той е жив, в резултат на което служителите на банката са изплащали парични суми на Веселина, представляващи преводи от Национален осигурителен институт, за пенсии за старост на мъжа й. С това тя е причинила имотна вреда на Национален осигурителен институт, в общ размер на 21 140 лева.

В съдебно заседание днес бяха изслушани 10 вещи лица, изготвили съдебно-медицинска експертиза на труп; две ДНК - експертизи; съдебно-икономическа експертиза; балистична и графическа експертизи; направената комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза и комплексна съдебно-медицинска експертиза.

Подсъдимата не пожела да дава обяснения към настоящия момент на съдебния процес.

Окръжен съд - Бургас назначи повторна съдебно-медицинска експертиза, вещите лица по която, след като се запознаят с цялата налична по делото медицинска документация, както и с всички изслушани до момента свидетелски показания, да отговорят на въпроси, касаещи причината за настъпилата смърт на Димитър. Съдът намери за основателно и искането за разпит като свидетел на един от лекарите, прегледал пострадалия мъж и поставил диагнозата „полиневропатия", през 2012 г.

Съдът отложи делото и насрочи следващо заседание за 10.09.2019 г.

Коментари

Още от последните новини