С колела ще спасяваме Арктика. А нас кой ще ни спаси?

С колела ще спасяваме Арктика. А нас кой ще ни спаси? - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318
da-spasim-arktika-na-kolelo-169208Велошествие в защита на Арктика ще се състои на 15-и септември в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив, съобщиха от представителството на екоорганизацията "Грийнпийс" в България.
Велошествията ще тръгнат в 17.00 часа. Сборният пункт в Бургас ще бъде Културен център "Морско казино", във Варна -  Морската градина, на Слънчевия часовник, в София - езерото "Ариана",  в Пловдив - Централна поща.Шествието, наречено "Iceride", е част от глобална кампания "Спаси Арктика". Основната й цел е Арктика да бъде обявена за световна защитена зона, за да се запази уникалната й екосистема.В момента интерес към северния район проявяват големи нефтодобивни компании, отбелязват от екоорганизацията. На 15-и септември огромна полярна мечка - кукла, наречена Аврора, ще води шествието към централното управление на голяма нефтодобивна компания в Лондон, информират от "Грийнпийс".
Идеята не е лоша и дори полезна, но пък ние бургазлии защо не организираме един велопоход до Лукойл например, ей така за да поискаме малко по чист въздух. От рафинерията се готвят да отпразнуват 50 години от първия добит литър роден бензин, но това са си и 50 години замърсен въздух, или вярвате на официалната информация, че сме най-чистия град.
Коментари

Още от последните новини