Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев

Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев - E-Burgas.com

Проф. Герджиков твърди, че той лично е запознал Кирил Петков и Румен Радве.

На практика аз запознах преди време Кирил Петков с Румен Радев. Защото той беше на една командировка от Софийския университет. Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков, който по това време е бил ректор на университета, предаде Топ новини. 

Той посочи, че би подкрепил Петков за премиер. „Кирил Петков е чудесен млад човек, амбициозен. Аз бих го подкрепил за премиер, бих подкрепил всяко редовно правителство, защото това ни е жизненоважно, стига да не е някаква безпринципна коалиция“, каза още кандидат-президентът в ефира на БНТ.

Проф. Герджиков добави, че ролята на държавния глава е изключително важна за съставянето на правителство. „Дори да бъде избрано редовно правителство, властта ще остане в ръцете на Румен Радев. Ако господин Румен Радев бъде избран в неговите ръце ще бъде концентрирана законодателната и съдебната власт. Това е тревожно“, предупреди той. В същото време не откри проблем в ситуацията от преди години, когато ГЕРБ беше на власт и държавният глава бе избран от същата партия.

„Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждам, това твърдение е лъжа и е абсурдно“, опроверга той информацията, че се е виждал с лидера на ДПС. „Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа“, допълни той и призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

Проф. Герджиков съобщи още, че най-вероятно телевизионният  дебатът между него и Румен Радев ще се състои в четвъртък.

Подкрепеният от ГЕРБ кандидат-президент е сигурен в обрата на балотажа, но ако загуби изборите, планира да се върне в университета. Той обаче сподели, че има опасения, че Софийският университет ще бъде ощетен от МОН и властта само заради това, че той е негов ректор и е бил кандидат-президент.

Свързани статии
Премиерът се срещна с протестиртащите от "Възраждане" заради сертификата Премиерът Кирил Петков е под карантина Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации Министерски съвет отзовава скандалния Пламен Георгиев от Валенсия Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева Кирил Петков пред "Шпигел": Ще изчистим петното на корупцията, полепнало по името на България Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Кирил Петков стартира преговорите с другите лидери, ще ги излъчва пряко в нета
Тагове
проф. Анастас Герджиков Румен Радев президент Кирил Петков
Коментари

Още от последните новини