Ремонтират улици, водопроводи и паркове в поморийските села

Ремонтират улици, водопроводи и паркове в поморийските села  - E-Burgas.com

През 2020 година започва реконструкцията на водопроводите в селата Бата и Страцин. Средствата, осигурени от ДФ „Земеделие“, са над 6 млн. лева и са заложени в капиталовата програма на Общината. Това съобщи кметът Иван Алексиев по време на общественото обсъждане на проектобюджета в двете населени места.

В училището на с. Бата предстои да бъде извършен основен ремонт на първия етаж. „След като успяхме със собствени средства да извършим ремонта на покрива и втория етаж, следва да приключим обновяването на сградата с ремонтиране на първия етаж и цялостното й саниране. Опасната постройка в двора на училището ще бъде премахната и ще направим всичко възможно до началото на учебната година да посрещнем учениците в обновена сграда и приветлив двор.“, каза кметът Алексиев.

За с. Страцин са предвидени и бюджетни средства за основен ремонт на термопомпения агрегат в ДГ „Сребърно звънче”. Ще бъде обновен паркът в селото, по одобрен проект, посредством Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).

Обществени обсъждания се проведоха и в селата Белодол и Косовец. С постановление на Министерски съвет от края на 2019 г. са отпуснати целеви средства за ремонт и рехабилитация на улици в четири конкретни населени места. По 120 хил. лева ще бъдат вложени в уличната мрежа на села Белодол, Косовец, Страцин и Порой. В село Белодол ще бъде извършен и основен ремонт на уличното осветление, със средства от общинския бюджет.

По време на срещите заместник-кметът Янчо Илиев подробно представи рамката и параметрите на проектобюджета на Общината. Присъстваха председателят на общинския съвет Адам Адамов, зам.-кметът инж. Кунчо Гайдов и общински съветници.

Днес ще бъдат посетени с. Александрово, с. Медово и гр. Каблешково.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
градоустройство ремонти Поморие бюджет
Коментари

Още от последните новини