Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева

Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева - E-Burgas.com
mod.bg

Правителството отпусна допълнителни разходи по бюджетите на министерствата на отбраната и вътрешните работи заради очакваната мигрантска криза. МВР ще получи 37 млн. лева допълнително тази година. И отделно 5 млн. лева за ремонт на оградата по границата с Турция.

От скоро вътрешното министерство пое стопанисването на съоръжението от областните управители. Оградата се нуждае от солиден ремонт, защото на много места е пропаднала, има дупки по нея и обрасла с растителност. Военното министерство пък ще получи до 25 млн. лева.

Средствата са предвидени за финансово осиryряване участието на формирования и техника от въоръжените сили в охрана на държавната граница с Република Турция и Република Гърция при увеличен миграционен натиск,съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Свързани статии
Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Разширяват системата за комуникация по границата с Турция Демерджиев: Граничарите ни защитават с телата си и плащат с телата си необезпечеността на границата Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта 100 хиляди мигранти са опитали да влязат у нас през Турция от началото на годинатa Ремонтират горските пътища около границата с Турция
Тагове
граница ограда
Коментари