Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева

Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева - E-Burgas.com
mod.bg

Правителството отпусна допълнителни разходи по бюджетите на министерствата на отбраната и вътрешните работи заради очакваната мигрантска криза. МВР ще получи 37 млн. лева допълнително тази година. И отделно 5 млн. лева за ремонт на оградата по границата с Турция.

От скоро вътрешното министерство пое стопанисването на съоръжението от областните управители. Оградата се нуждае от солиден ремонт, защото на много места е пропаднала, има дупки по нея и обрасла с растителност. Военното министерство пък ще получи до 25 млн. лева.

Средствата са предвидени за финансово осиryряване участието на формирования и техника от въоръжените сили в охрана на държавната граница с Република Турция и Република Гърция при увеличен миграционен натиск,съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Свързани статии
МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й Стефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границата Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата Километрични колони от коли на границата с Турция Стефан Янев ще инспектира границата около Малко Търново Бойко Рашков: Оградата на границата изобщо не е поддържана Разполагат стотици военни да пазят българо-гръцката граница Бургас, Хасково и Ямбол обединяват усилия по охраната на границата
Тагове
граница ограда
Коментари

Още от последните новини