Райко, който нападна и ограби възрастна жена в Звездец, остава на топло

Райко, който нападна и ограби възрастна жена в Звездец, остава на топло - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Райко И., привлечен като обвиняем за извършени две деяния - грабеж и блудство в село Звездец, община Малко Търново.

Припомняме, че късно вечерта на 17 април той нападна 92-годишната жена с нож и ножица и й отне 76,45 лв. След като я заплашил той блудствал с пенсионерката. За двете престъпления той може да лежи до 18 години затвор.

18-годишен циганин ограбил и блудствал с възрастна жена от Звездец

Въззивната инстанция прие, че от наличната към момента доказателствена съвкупност, и конкретно съдържащите се данните в  заключението на ДНК-експертизата и в показанията на пострадалата, би могло да се  направи едно първоначално, но все пак  в достатъчна степен обосновано подозрение, че обвиняемият е  извършил престъпленията, в които е обвинен. В този аспект  извода на  първоинстанционния съд  относно предположението за авторството на деянието, напълно съответства на  степента на доказване към настоящия стадий на наказателното производство.

Според Окръжен съд – Бургас преценката на районния съд е правилна за присъствие на останалите комулативно предвидени в закона предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. В   приложените  по делото материали се съдържат достатъчно доказателства,  които потвърждават  съществуването  на  реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. От начина на извършване на престъпленията е възможно да се правят изводи за личността на дееца. Макар  неосъждан и едва преди деянието навършил пълнолетие, факта, че в обстановка на пандемия и въведени сериозни  ограничения в социалния живот в населените места, в тъмната част на денонощието, Райко И. е реализирал последователно две тежки престъпления, съпроводени с упражнена принуда спрямо самотна 92-годишна жена, е поведение, достатъчно показателно за светогледа му за отсъствието на въздържащи морални ценности, но преди всичко разкрива личните му престъпни нагласи, а така също и за настойчивостта, с която е преследвал целта си и ограбването на пострадалата.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Сигнал за бомба в бургаския съд, магистратите продължават работа
Тагове
звездец малко търново съд
Коментари

Още от последните новини