Протестиращи се събират пред сградата на ДАНС

Протестиращи се събират пред сградата на ДАНС  - E-Burgas.com

Протестиращи се готвят да обсадят сградата на ДАНС. По предварителен план това ще стане в 15 часа днес. По този повод бившият служител на ДАНС Росен Миленов изпрати писмо до президента Румен Радев. В него той посочва, че службите от 30 години се използват противозаконно за обслужване на интересите на определени лица. Ето какво уточнява той:

До
Президента на Република България
г-н Румен Радев
Министър-председателя
г-н Стефан Янев
Министъра на вътрешните работи
г-н Бойко Рашков
И н ф о р м а ц и я
Относно: Осъществявано деструктивно въздействие от специалните служби за обществен ред и сигурност върху функционирането на държавните органи и дейността на икономическите субекти, с което се подкопава националната сигурност на република България.
от Росен Пламенов Миленов, работил последователно в ГД „Гранична полиция“, ГД „Полиция“, ГД „БОП“ и ДАНС до 26.11. 2010 год. Напуснах по собствено желание без никакви нарушения за целия ми престой в службите. Награждаван съм в МВР за постигнати високо резултати.
В последните 30 години службите за обществен ред и сигурност се използват противозаконно за обслужване на интересите на определени лица, формални и неформални организации (в т. ч. и чужди), което нанасят непоправими щети на националната сигурност. Така службите и съдебните органи вместо да изпълняват присъщите си функции, обслужват единствено криминалното натрупване на капитали в една малка част от населението, което е основната пречка за развитието на България. Деструктивната роля на службите се изразява в това, че те не използват събраната от тях оперативна информация по предназначение, а единствено в качеството на компромати, с които се оказва натиск върху политическите лидери, ръководителите на държавни институции и икономическите субекти в страната. По този начин се блокира и обезсмисля основният механизъм на демокрацията, а именно свободните избори, чрез които гражданите легитимират държавните органи и независимо от гражданския вот се получава един и същ резултат. Вместо да провеждат политики в обществен интерес, лицата на изборни длъжности предават оказаното им от избирателите доверие и обслужват изцяло интересите на олигархичните кръгове които ги контролират, т. е. на онези, които заграбиха милиарди левове от българския народ.

Особено дейно участие в този порочен кръг има агенцията за национална сигурност (ДАНС), превърната отдавна във фабрика за създаване, съхранение и използване на компромати, които са основното средство за овладяване на институциите, а чрез тях и за тотален контрол върху политико-икономически живот в страната. Публична тайна е, че неформално тази агенция е изцяло под контрола на бивши служители, известни в публичното пространство като „библиотекарите“ – прозвище, идващо от висшето учебно заведение УНИБИТ с ректор Стоян Денчев. По - разпознаваеми са бившите ръководители на същото заведение, а именно Цветлин Йовчев и Иван Драшков, както и стоящият най-високо в тази неформална йерархия – лицето Ахмед Демир Доган.

Вредното влияние на този кръг, както противоправната дейност на службите са отдавна известни и напълно доказуеми. През 2011 год., по мое искане с вх. № 600/04.02.2011 г. до главния прокурор Борис Велчев съм дал показания пред съдия от Софийски градски съд в присъствието на прокурор от Софийска градска прокуратура за факти и обстоятелства, станали ми известни при изпълнение на функционалните ми задължения в ДАНС, а именно:

1. Прилагане на СРС без наличие на изискуемите от закона основания или на база изфабрикувани такива, с което се въвеждат в заблуждение съдебните органи, даващи разрешението за използването им. По този начин се нарушават конституционните права на личен живот и неприкосновеност на кореспонденцията, което е недопустимо в една правова и демократична държава. Злоупотребите със СРС са отдавна превърнати в стандартна практика при изпълнение на поръчка за отстраняване на държавен служител (който пречи на престъпна схема, защото принадлежи на друг политико-олигархичен кръг) или когато трябва да се притисне бизнесмен, които не плаща достатъчно за извършваната от него престъпна дейност на своите покровители, овластени от правителството и съдебните органи.

2. Незаконно съхраняване на информация, придобита вследствие прилагането на СРС, която трябва да се унищожи в законоопределен срок, ако не е използвана за изготвяне на веществени доказателствени средства. По правило подобна информация съдържа данни за съпричастност на разследваните лица към престъпна дейност, но вместо да обслужва процеса по въздаване на справедливост, тази информация се запазва в резерв и се използва единствено за оказване на натиск върху политици, държавни служители и магистрати. Така вместо в интерес на обществото, службите работят изцяло за частни интереси, в това число и чужди, което от своя страна уврежда обществения интерес и по същество представлява посегателство срещу националната сигурност.

3. Използване на компрометиращата информация за кадруване от страна на неформалните групи, които управляват ДАНС и имат достъп до всички държавни органи. Същите извършват кадровия подбор на цялата висша държавна администрация, като посочват годните (според техните критерии) лица за ръководни постове с оглед тяхната зависимост и съответно подлежащи на контрол.

Гореизложената информация е налична и в архива на Народното събрание във връзка с мое изслушване пред парламентарната подкомисия за контрол на СРС на 25.01.2011 г.
Известно е, че същите незаконни практики се прилагат и днес. Доказателство за това е развилият се в публичното пространство скандал за подслушване на опозиционно настроени политически лица, което бе потвърдено от вътрешния министър Бойко Рашков. Изключително важен е въпросът каква информация е била придобита при прилагането на СРС и ако са налични данни, уличаващи подслушваните лица, къде се съхраняват те към настоящия момент и кой може да ги използва в качеството им на средство за натиск.
За да получат отговор на тези въпроси, българските граждани организират обсада на сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“, находяща се на бул. „Черни връх“ № 45, насрочена за 25.05.2021 г. от 15:00 ч. Мероприятието има следните цели:

1. Влизане на гражданите, със съдействието на разследващи полицаи от МВР, които на основание чл. 212, ал. 2 от НПК ще извършат претърсване, изземване и разпит на свидетели при неотложност, с цел да се запазят доказателствата за извършени престъпления във връзка с прилагането на СРС, с противозаконното съхраняване на информация придобита от СРС и с възпрепятстване на правосъдието. Ще бъдат иззети сървърите, на които се съхраняват електронните информационни фондове и бъдат запечатани касите на служителите, с цел установяване на придобита (през последните тридесет години) оперативна информация относно извършвана престъпна дейност от лица, заемащи ръководни длъжности (в законодателната, изпълнителната и съдебната власт) и такива, които управляват големи активи (т.нар. олигарси и местни феодали);
2. Разсекретяване на цялата информация, налична в информационните фондове на ДАНС от комисии с участие на граждани и медии, за да стане достояние на цялото общество кой, кога, как и с колко е ощетил българския народ. Само така ще се изясни чии палати (в България и чужбина) чии яхти, хотели, лимузини, златни кюлчета и дружествени дялове бяха платени с онези 200 млрд. лв., ограбени от българския народ през последните 30 години.

3. Задържане на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Иван Гешев, Кирил Домусчиев, Румен Гайтански (Вълка), Христо Ковачки, Георги Гергов, Вальо Златев, Георги Самуилов и техните приближени - около 15 хил. политици, криминални бизнесмени и магистрати, които през последните 30 години грабиха страната и народа си, както и конфискация на активите им.

Вече всеки българин, а и целия свят е наясно, че за криминалния контингент България е страната на неограничените възможности. Политици и мутри, пазени от полиция и прокуратура присвояват всяка стотинка, изкарана с тежък труд от българския народ през добре смазани механизми, като например:
- Нагласени обществени поръчки – 4,5 млрд. лв годишно;
- Контрабандна и избягване на данъчно облагане – 2 млрд. годишно;
- Концесии за жълти стотинки – 1 млрд. годишно;
- Източване на НЗОК – 1 млрд. лв. годишно;
- Възползване от монополно положение и поддържане на изкуствено завишени цени от при тока, водата, горивата, телекомуникационните и банковите услуги, стоките от първа необходимост пр. - над 5 млрд. лв. годишно;
- Злоупотреба с парите от пенсионните фондове и Българската банка за развитие за финансиране на бизнеса на приближени до корумпираната власт.
След тридесетгодишна имитация на преход, ограбените български граждани заслужават да получат справедливост, а истинската справедливост означава задържане, съд, затвор и конфискация на всички, които грабиха България!


24.05.2021 г.
С уважение: ............................................
Росен Миленов

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
протест данс подслушване
Коментари

Още от последните новини