Пролетна събота днес, температури до 15 градуса

Пролетна събота днес, температури до 15 градуса - E-Burgas.com

Днес ще е като пролет. Максимални температури ще са между 10° и 15°, в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане почти тихо, по-ниски – 7°-10°, в София около 11°, съобщават от НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца. През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи от дъжд, но с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и по високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще има мъгла, а през деня ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, а след обяд и силен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-15°. Температурата на морската вода е 10-11°.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Топло за декември с максимална температура на височина 1200 метра около 7°, а на 2000 метра – 0-1°. В неделя ще бъде доста ветровито и студено, но валежите бързо ще спрат, от запад и облачността ще се разкъсва и намалява и до вечерта в по-голямата част от страната ще се изясни. Към вечерта и вятърът ще отслабне. В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде умерен, в Източна България и силен; бързо ще се затопли.

Коментари

Още от последните новини