Прокуратурата протестира намалената присъда на Владимир, който прегази колоездач в Приморско

Прокуратурата протестира намалената присъда на Владимир, който прегази колоездач в Приморско  - E-Burgas.com

Апелативна прокуратура – Бургас протестира решение на съда, с което е изменена присъда на Окръжния съд в града и наказанието на подсъдимия Владимир Колев, признат за виновен за причиняване по непредпазливост смъртта на велосипедист, настъпила след пътнотранспортно произшествие 

Апелативна прокуратура – Бургас протестира решение на Апелативния съд, с което е изменена присъдата на Окръжен съд – Бургас, по която бе наложено наказание от 17 години „лишаване от свобода“ спрямо Владимир Колев. 

Той е подсъдим за това, че на 3 декември 2017 година г. в Приморско, ул. „Трети март“, непосредствено след кръстовище в посока изхода на гр. Приморско, срещу бензиностанция, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение, като управлявайки превозното средство със скорост 94 км/ч. – превишена за населеното място, навлязъл в средната пътна лента, предназначена за насрещно движещи се превозни средства, и допуснал пътно – транспортно произшествие с насрещно движещият се по пътното платно велосипедист Евелин Дуков., и по непредпазливост причинил смъртта му, като деянието е извършено в пияно състояние – 2.70 промила на алкохол в кръвта, деецът е избягал от местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай.

Апелативен съд – Бургас измени присъдата на предходната съдебна инстанция и намали наложеното на Владимир Колев, наказание „лишаване от свобода“ от 17 години на 10 години, а също така измени обвинението, приемайки че деянието не представлява „особено тежък случай“.

В депозирания протест е посочено, че Апелативна прокуратура – Бургас приема наложеното от съда наказание от 10 години „лишаване от свобода“, като явно несправедливо и следва то да бъде завишено, а също така, че деянието трябва да бъде квалифицирано като „особено тежък случай“.

Протестът на Апелативна прокуратура – Бургас ще бъде разгледан от ВКС – София, който е компетентен да се произнесе по него.
 

Коментари

Още от последните новини