Прокуратурата обвини кмета на Созопол в присвояване на близо 2 млн. лв.

Прокуратурата обвини кмета на Созопол в присвояване на близо 2 млн. лв. - E-Burgas.com

Според обвинението Панайот Рейзи е плащал за строителство от общинския бюджет, като парите стигали до частна сметка

Софийската градска прокуратура обвини кмета на Созопол Панайот Рейзи (ГЕРБ) за длъжностно присвояване в особено големи размери и придружаващи го документни престъпления.

Рейзи е привлечен към наказателна отговорност, затова че в периода  от 29 август 2014г. до 27 март 2017г. в Созопол, при условията на продължавано престъпление, с 33 отделни деяния, като извършител, в качеството си на длъжностно лице и в съучастие с друго длъжностно лице от община Златица, е присвоил чужди пари  в общ размер 1 989474,08 лв. /собственост на Община Созопол/, поверени му да ги управлява, като присвояването е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

Става дума за 33 отделни деяния, свързани с изплащането на суми по фактури за строително-монтажни работи, като парите стигали винаги до сметката на физическо лице, което няма общо с фирмата изпълнител. По данни на прокуратурата самите фактури и договори също не идвали от дружествата, посочени за автори.

Рейзи е с мярка за неотклонение „Подписка”, а ако бъде признат за виновен го грозят до 20 години лишаване от свобода, конфискация на имущество и забрана да упражнява конкретни професии и дейности.

Дългогодишният кмет на морската община последно се оказа забъркан в скандала със строителството на Алепу, което след медийни публикации беше спряно, но скоро след това се оказа, че продължава с пълна сила. Твърденията на инвеститора са, че в момента укрепва свлачище. Екоактивисти обвиниха Рейзи, че ги е излъгал с твърдението, че на плажа няма да се строи – когато всъщност идеята е там да се появи ваканционно селище.

Коментари

Още от последните новини