През май и юни в лаборатория „ЛИНА”: Шест нови профилактични кампании

През май и юни в лаборатория „ЛИНА”: Шест нови профилактични кампании - E-Burgas.com

Медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага на пациентите си шест нови профилактични кампании на преференциални цени в периода май - юни 2020. Сред тях са и изследвания за COVID-19. За профилактичните кампании  не е нужно предварително записване на час или направление от лекар. Пробите за COVID-19 се вземат в специално отделени за това манипулационни, а за останалите анализи - в другите самостоятелни лаборатории на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна и Ямбол.

Повече за профилактичните  кампании

Пълно  изследване на кръв с 38 показателя

Пълното  изследване на кръв включва:  Пълна кръвна картина с 16 показателя в комбинация с - кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол (CHOL), HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, билирубин-общ, билирубин-директен, АСАТ, АЛАТ, АФ (алкална фосфатаза), ГГТ (гамаглутамилтрансфераза), калий, натрий, хлориди, калций и фосфор. Общата цена на изследванията е намалена на 18 лв. от  63,50 лв. Пълното изследване на кръв е едно от най-предпочитаните профилактични изследвания както от лекарите, така и от пациентите, защото дава информация за общото здравословно състояние на организма, тъй като в него са включени нивата на добрия и лошия холестерол, кръвната захар, състоянието на черния дроб, бъбреците и други органи и системи в организма. Препоръчително е да се извършва сутрин, на гладно. 

Скрининг на щитовидна жлеза

Тази кампания обединява изследвания, насочени към скрининг на заболяванията на щитовидната жлеза. Това са хормоните FT3, FT4 и TSH, които са ориентир дали нейната функция е нормална, повишена или понижена. Общата им цена е намалена на 18 лв. от  36 лв. Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин, на гладно и преди приема на кафе или други продукти, съдържащи кофеин.

Витамини и микроелементи: Витамин D, Витамин B12, магнезий  и желязо

Витамин D има важна роля за имунната система, мозъка и нервната система, както и за регулиране нивата на инсулин. Той е подходящ за превенцията на диабет тип 1 и 2. Витамин B12 има значение  за нормалното функциониране на нервната система и за формирането на червените кръвни клетки, като недостигът му може да доведе до анемия. Магнезият е важен минерал за мускулите, нервите и сърцето. А нивата на желязото могат да са ориентир за това дали страдаме от желязодефицитна анемия. Общата цена на изследванията е намалена на 28 лв. от 53 лв. Препоръчително е поне 20 дни  преди изследванията - да не са приемани същите витамини под формата на медикаменти или хранителни добавки.

Коронавирус Covid-19 - PCR, IgG, IgM антитела       

Лаборатория „ЛИНА” предлага генетичното изследване real-time PCR в комбинация с бърз тест за откриване на IgG и IgM антитела срещу новия коронавирус на намалена обща цена от 130 лв. вместо стандартните 148 лв. PCR-тестът директно доказва наличието на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. За него се взема проба от носа (назофарингеална) и от гърлото (орофарингеална). Бързият тест отразява присъствието/отсъствието на двата класа антитела, като  за него се взема венозна кръв. Резултатите са от бързия тест са готови до края на работния ден, а от PCR-теста за 24 часа.

Коронавирус Covid-19 - антигенен тест

Световната здравна организация препоръчва тестовете за откриване на антиген, като най- подходящи за скрининг и откриване на ранна инфекция. Този бърз тест се основава на мембранна технология с наночастици от колоидно злато. За неговото извършване е необходима проба от назофаринкса на пациента, взета със специален тампон. Резулатът e готов  до края на работния ден. През май и юни 2020 г. цената на изследването е намалена от 60 лв. на 50 лв.

За установяване на диагнозата трябва да се вземат предвид клиничната картина и резултати от други изследвания. Това е скринингов тест за острата фаза на инфекцията, като пробите, взети преди или след тази фаза, могат да съдържат количество на антигена под прага на чувствителност на реактива. Ако пробата е дала отрицателен резултат, въпреки наблюдаваните симптоми, се препоръчва провеждането на друг  подходящ тест, например PCR,  за установяване статуса на пациента.

Коронавирус - разширен анализ  

В него са включени  бърз тест за антитела (SARS-CoV-2 IgG + IgM), пълна кръвна картина с 20 показателя и диференциално броене, феритин, D-димер, С-реактивен протеин на намалена обща цена от 58 лв. вместо 81 лв. Резултатите са готови до края на работния ден. Този пакет е подходящ за проследяване на състоянието на пациенти със съмнения за заболяването, инфектирани или вече възстановяващисе. Резултатите от него са от съществено значение при оценка на тежестта и прогресирането на заболяването, както и на терапевтичното повлияване на пациента. В него участват показатели, които бяха предложени от Международната федерация по клинична химия и бяха клинично потвърдени и препоръчани и от  началника на оперативния щаб за борба с коронавирусната инфекция – ген.- майор Венцислав Мутафчийски.

Кои лаборатории да посетите?

*Вземането на проби за COVID-19  става в  отделни манипулационни, като пациентите трябва да носят лични предпазни средства – ръкавици и маска. Пробите се вземат от понеделник до петък на следните адреси: гр. Бургас, бул. „Демокрация” №67 от 07:00 ч. до 15:00 ч.; гр. Варна,  ул.„Мадара” №22 от 07:00 ч. до 12:00 ч.; гр. Ямбол, ул. „Васил Априлов” №2 от 07:00 ч.до 11:00 ч. Положителните резултати  се съобщават на РЗИ, от чиято компетентност са по-нататъшните мерки.

За всички останали изследвания, извън тези за коронавирус, пациентите могат да посетят самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна и Ямбол. Таксата манипулация при изследванията е 2 лв.

Свързани статии
„ЛИНА” откри най-модерната медицинска лаборатория в страната (Снимки) Нина Николина представя за първи път новите си песни на концерт в Бургас „ЛИНА" – лабораторията, заради която все повече млади лекари се завръщат в Бургас Созопол посреща олимпийската гордост от Токио Евелина Николова Ексшефката на РИОСВ-Бургас си тръгнала обидена, била жертва на обществени очаквания Бургазлии поканиха Ивелина Василева да види ефекта от подмяната на стари печки с нови еко инсталации Предстоят мащабни ВиК инвестиции в Меден рудник и Върли бряг Ивелина Василева: В Братово ще излекуваме още една рана за околната среда Математик: До 7 януари ще разберем имало ли е големи празненства Спортисти от Поморие с благотворителна инициатива за малката Велина от Бургас
Тагове
ЛИНА д-р Васил Костадинов
Коментари

Още от последните новини