Ексшефката на РИОСВ-Бургас си тръгнала обидена, била жертва на обществени очаквания

Ексшефката на РИОСВ-Бургас си тръгнала обидена, била жертва на обществени очаквания - E-Burgas.com

Станах изкупителна жертва на това Министерството на околната среда и водите да удовлетвори обществените очаквания, свързани със спорното заведение, което се появи на „Каваците“. Това твърди вече бившата шефка на РИОСВ-Бургас – Детелина Иванова.

Вчера тя бе уволнена от служебния министър на околната среда и водите – Асен Личев, който заяви, че по този начин прави добро на България.

„Фокусът беше изместен към една заповед на бившия министър за промяна на режима на защитената територия и по този начин беше удовлетворено общественото очакване да се случи нещо по отношение на това заведение. Така че аз наистина станах жертва на това да удовлетворим по някакъв начин очакванията на Министерството на околната среда и водите“, разказа Иванова в сутрешния блок на bTV. Конкретната заповед, която тя цитира, е по предложение на РИОСВ-Бургас от началото на тази година.

Заповедта влезе в сила на 14 юни, но Личев я отмени, а бившата вече директорка на местната екоинспекция твърди, че е бил подведен и че текстовете в документа са рестриктивни и имат за цел да защитят местността.

„Заповедта е много точна и конкретна и прави изключение само за съществуващите къмпинги, както и за дейностите, които концесионерите на плажовете имат като задължение, както и права въз основа на концесионните договори“, поясни Иванова.

Така например със заповедта се забранява влизането, лагеруването, преминаването и паркирането на моторни превозни средства в защитените територии на Каваците. И въпреки това в началото на лятото на плажната ивица се появи въпросното заведение, което днес вече придобива завършен вид.

Иванова обясни, че по закон спорът дали обектът е преместваем или е строителство не е от компетенциите на РИОСВ, а от органите, прилагащи ЗУД и ЗЧК. Към днешна дата няма констатация, че става въпрос за строителство.

На мястото на Детелина Иванова за временен директор на регионалната екоинспекция бе назначена Зинка Стойкова.

Свързани статии
Еко инспекцията в Бургас спаси бедстващ делфин РИОСВ-Бургас извърши проверка на разораване на плажа Корал Хотелиер на Бутамята за проверката на РИОСВ: Тук никога не е имало дюни, багерът е почиствал плажа РИОСВ: Оторизирана техника е нарушила дюни в Синеморец РИОСВ излседва морската вода край Синеморец МОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Мъртва риба изплува в язовир край Черноморец РИОСВ: Печките на дърва и въглища са основният замърсител на въздуха у нас Страховита гледка на Ропотамо: Младо семейство се натъкна на мъртви елени, положени край реката РИСОВ-Бургас: Няма замърсяване на въздуха от пожара в Средец
Тагове
риосв детелина иванова
Коментари

Още от последните новини