Прегледаха безплатно очите на 192 първокласници от Поморие

Прегледаха безплатно очите на 192 първокласници от Поморие  - E-Burgas.com

За първи път в Поморие се проведе „Профилактична кампания за очни прегледи на децата от първите класове в училищата”. Кампанията бе организирана по инициатива на кмета Иван Алексиев и бе подкрепена безвъзмездно от Медицински център „Оксиком”- гр. Бургас.

В периода от 12 - 25 октомври 192 първокласници на територията на общината (със съгласието на своите родители) бяха старателно прегледани от д-р Нели Джокова. Отклонения в зрението бяха отчетени при 11 от обследваните деца, в резултат на което им бяха издадени предписания за по-подробни изследвания.

„Инициирахме тази кампания, защото вярвам, че помагайки на детските очи да виждат и възприемат по-добре света около себе си, ние помагаме и на цялото си общество. Така даваме пример за начина, по който различните институции трябва да работят в полза на най-малките. Благодаря на д-р Джокова и Медицински център „Оксиком“ за професионализма и всеотдайността. Радвам се, че зрителни отклонения бяха установени при съвсем малко деца и се надявам вместо телефонни екрани, децата по-често да прекарват времето си с книжка в ръка или в игри помежду си.“, сподели кметът Иван Алексиев.

Коментари

Още от последните новини