Преди да дойдат първите туристи: В Созопол запретват ръкави за освежаване на градската среда

Преди да дойдат първите туристи: В Созопол запретват ръкави за освежаване на градската среда - E-Burgas.com

Общественият съвет и общината обединяват усилия в кампанията „Ние сме Созопол“

Представители на обществения съвет в Созопол се срещнаха с кмета на общината Тихомир Янакиев и главният архитект Радост Георгиева, на която обсъдиха идеи за облагородяване на града.

 „Сигурно всеки от нас се е възмущавал през годините от изкъртени улични плочки, обрасли с трева улици и тротоари, изпочупени и не боядисани с години пейки, разхвърлени безстопанствено строителни материали и много други картини, които говорят за безстопанственост и примирение с лошата жилищна среда. Вероятно съсредоточени върху по-големите инфраструктурни проекти, от години се неглижират поддръжката, малките ремонти, озеленяването на кварталните градинки, подхода към скалистия бряг, което всъщност дава облика на града“, сподели в социалните мрежи председателят на обществения съвет Димитър Бишков.

Съвместно бе изготвен списък с малки ремонтни дейности като поправка и боядисване на пейките, освежаване на бетонната основа и цвета на парапета на Южната алея, поставяне на пана за обяви и реклами, почистване и боядисване на ел. таблата, събиране и извозване на строителни отпадъци и материали, обекти за озеленяване и много други.

„Поради извънредното положение, в което се намираме, към момента ще се извършват действия, които могат да се осъществяват от един или двама човека, без събиране на групи, за да бъдат спазени наложените във връзка с намаляване разпространението на COVID-19 мерки“, съобщават от общината.

След вдигане на ограниченията ще се продължи с активности, предполагащи събиране на повече хора.

Само часове след обявяването на инициативата, първите ентусиасти стартираха акции по облагородяване на града. „Започнахме и няма спиране“, емоционално възкликват те и споделят в социалните мрежи снимки, направени преди и след действията им.

Отговорници по инициативата са Елена Котакова (0888 305 711) за Стария град, а за Новия град - Веселина Брусалиева (0897803675) и Веселина Цифондарева (0897 631 706). Те ще координират желаещите да се включат с доброволен труд или средства за материали, за да няма дублиране, както и ще дават нужната информация за цветово оформление, зададено от главния архитект.

Инициативата „Ние сме Созопол“ срещна огромно одобрение в лицето на местните жители, което е сигурна предпоставка за подобряването на облика и подсилване чара на хилядолетния град.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
СОЗОПОЛ
Коментари

Още от последните новини