Преброителите от НСИ тръгват по домовете

Преброителите от НСИ тръгват по домовете - E-Burgas.com

Преброителите започват обхода в предварително определените участъци от днес до  3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни. Това информират от НСИ.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Между 1 и 3 октомври ще остане само хартиената възможност. Ако гражданин откаже да участва, го очаква глоба от 160 лв.  Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. Въпреки това от НСИ съветват хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн. 

Електронното преброяване ще продължи до 30 септември. Срокът за електронното попълване на анкетните карти на НСИ за националното преброяване, което се прави на всеки десет години, изтичаше на 17 септември. Удължаването на срока не променя графиците на преброителите. Те са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства. Преброителите, които тръгват по домовете, трябва да се легитимират със служебни карти.  

Коментари

Още от последните новини