Повече полиция по магистралите заради засиления трафик

Повече полиция по магистралите заради засиления трафик - E-Burgas.com
economic.bg

Засилен трафик по пътищата у нас очакват от МВР днес. Заради това по магистралите ще има засилено полицейско присъствие.

Най-сериозно ще бъде движението по основните магистрали у нас. Инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция" заяви пред БНР:

"Пътно-транспортната обстановка на територията на цялата страна е относително спокойна. За изминалото денонощие има възникнали 20 тежки пътно-транспортни произшествия с 28 ранени и нямаме нито един загинал участник в пътното движение за изминалите 24 часа. По магистралите днес очакваме натоварване на трафика след 10.00 часа. Затова е създадена тази организация след 10.00 часа да имаме пълна координация с пътноподдържащите служби, да поемем трафика и да го регулираме, където е необходимо".

Засилен трафик се очаква и по пътя за Гърция, обясниха от МВР:

"На граничните контролно-пропускателни пунктове към момента обстановката е нормална. Там е създадена необходимата организация за пропускане. Що се касае до отсечките от автомагистралата, екипите на "Пътна полиция" са на място и където бъде необходимо, ще се окаже съдействие на нуждаещите се. За целта, понеже споменахме Гърция, молбата към всички водачи е, пътувайки през Кресненското дефиле, да бъдат много внимателни и да не предприемат рискови изпреварвания, защото знаем там какви са резултатите след челен сблъсък".

Коментари

Още от последните новини