Постоянен арест заради заплахи за убийство грози единия от батките в „Лазур“

Постоянен арест заради заплахи за убийство грози единия от батките в „Лазур“ - E-Burgas.com
news.bg

„Ще ви изтрепя като мишки“, крещял озлобеният тип по хората

Районна прокуратура Бургас повдигна обвинение и внесе в съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Т. от гр.Бургас за закани с убийство спрямо трима пострадали.

Преди три дни започна разследване по досъдебно производство, в  хода на което прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвинение срещу Николай Т., за това че на 13 август, в центъра на Бургас, се заканил с убийство на двама граждани, насочвайки към тях пистолет и изричайки думите „Ще ви изтрепя като мишки“. Според прокурора това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

По-късно на ул. „Копривщица“ в ж.к. „Лазур“ същият тип насочил пистолет по Н.Т. като и по него крещял „Искаш ли да те гръмна, искаш ли да те гръмна“.

В хода на проведеното до настоящия момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Николай Т. в извършване на инкриминираните тежки умишлени престъпления. Същите са извършени от обвиняемия след употребата на алкохол и под въздействието на упойващо вещество.

С постановление на прокурор от РП-Бургас, обвиняемото лице е задържано за срок до 48 часа.

Днес прокуратурата внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, спрямо обвиняемия, като съдът е насрочил заседанието си за 14.00ч.

Коментари

Още от последните новини