Полицейски коли без обозначителни знаци ще ловят нарушителите на пътя

Полицейски коли без обозначителни знаци ще ловят нарушителите на пътя - E-Burgas.com

Само за седмица полицаи регистрирали 18 000 нарушения 

Коли без обозначителни знаци ще ловят нарушителите на пътя. Това съобщи шефът на КАТ "Пътна полиция" Бойко Рановски пред БНТ.

"Има практика в други държави, където по основни пътни артерии основно магистралите се движат полицейски автомобили - необозначени, които заснемат точно такива агресивни водачи. И след това на база на тези записи, които са направени от полицейски служител, спрямо всеки от тези водачи се взима отношение. Това, за съжаление, в България към момента не работи", призна той.
 "Може би е една от посоките, в които трябва да обърнем внимание да оборудваме полицейски автомобили с технически средства, които да установяват най-агресивните водачи. Това са водачите, които предизвикват тежките произшествия", коментира още шефът на "Пътна полиция".

Все още има водачи, които не спазват законодателството и не се съобразяват с правилата, акцентира още той. "Основни причини за възникване на произшествията са нарушенията на водачите и несъобразяване със съответните разпоредби", уточни Рановски.Месеците юни, юли и август са най-рисковите за катастрофи. За последните три години през летните месеци са загинали по 200 души. Статистиката изнесе комисар Бойко Рановскиначалник на "Пътна полиция", пред БНТ.

 180 000 фиша за превишена скорост са издадени от началото на годината. Почти 4300 автомобила са с прекратена регистрация, заради неправоспособни водачи, каза още Рановски. Заради летния сезон е засилено полицейското присъствие по магистралите и първокласните пътища.

"Всички налични полицейски сили, които са на смяна са на основните пътни направления и контролът е изключително засилен. Миналата седмица имахме 18 хиляди установени нарушения. Преди два месеца вървяхме между 10 000-13 000 нарушения, сега сме 18 000 нарушения на седмица", съобщи комисар Рановски.

Източник: "Дарик"

Коментари

Още от последните новини