Показват над 150 ретро МПС-та и "хот род"  автомобили на традиционния парад в Бургас

Показват над 150 ретро МПС-та и

По традиция домакин на част от атрактивните возила и техните собственици е Гранд Хотел и СПА Приморец


Гранд Хотел и СПА Приморец по традиция и през 2018г. е любезен домакин на собствениците на атрактивни ретро возила, пристигнали в града ни за 11-тия поред ретро парад. Той ще стартира в 10:00 часа на 7 юли (събота) пред Пантеона. Награждаването ще бъде в 14:00 часа. В 15:00 стартира парада на превозните средства в Морската градина, с крайна цел Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието ще събере над 150 различни МПС-та - автомобили, автобуси, камиони, мотоциклети. Организира се от авто-мото клуб "Ретро", Бургас.

Основна атракция ще бъдат т.нар. "Хот Род" автомобили. Те се изграждат буквално от нулата, като включват части от различни коли, подбрани според личните предпочитания на конструктора. Двигателят им е с впечатляващи характеристики. "В България има няколко студиа, където се произвеждат подобни автомобили" - споделя Димо Джамбазов, председател на авто-мото клуб "Ретро". Парадът ще покаже тунинговани Хот Род возила, които имат стара визия, но реално всичко по тях е ново.

Своя дебют на 11-тото издание на ретро автомобилния парад на Бургас, ще направи Мерцедес от 50-те години, собственост на колекционер от Варна. От Петрич пък, ще пристигне стойностен следвоенен руски правителствен автомобил. В събитието участие ще вземе и председателят на словенската асоциация за ретро автомобили и собственик на най-големия музей за ретро мотоциклети в Европа Петер Брон. Ще има участници и от Сърбия, Чехия и Русия, както и от всички родни клубове. 

Коментари

Още от последните новини