Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки)

Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки) - E-Burgas.com

Доброволците, регистрирани в „Доброволно формирование“ към Община Поморие, проведоха практическо занятие, като последен етап от първоначалния основен курс на обучение. Мероприятията се проведоха на Рибарско пристанище – Поморие от екип на РС ПБЗН – Поморие.

Формированието е съставено общо от 10 доброволци. След завършване на обучението, те вече официално могат да се включват в гасене на пожари и ликвидиране на последствията от природни бедствия, като на всеки доброволец бе връчена карта, с която да се легитимира при осъществяване на правомощията си.

Доброволците на Поморие се обучиха как се изграждат шлангови линии. Запознаха се с оборудването на противопожарните автомобили и с техниката за гасене на пожари в горски и полски местности. Основно внимание се насочи към спазване на мерките за безопасност. Цялостното обучение премина пред непосредственото наблюдение на началника на РС ПБЗН – Поморие главен инспектор Христо Зотев.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
Поморие пожарникари
Коментари

Още от последните новини