Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки)

Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки) - E-Burgas.com

Доброволците, регистрирани в „Доброволно формирование“ към Община Поморие, проведоха практическо занятие, като последен етап от първоначалния основен курс на обучение. Мероприятията се проведоха на Рибарско пристанище – Поморие от екип на РС ПБЗН – Поморие.

Формированието е съставено общо от 10 доброволци. След завършване на обучението, те вече официално могат да се включват в гасене на пожари и ликвидиране на последствията от природни бедствия, като на всеки доброволец бе връчена карта, с която да се легитимира при осъществяване на правомощията си.

Доброволците на Поморие се обучиха как се изграждат шлангови линии. Запознаха се с оборудването на противопожарните автомобили и с техниката за гасене на пожари в горски и полски местности. Основно внимание се насочи към спазване на мерките за безопасност. Цялостното обучение премина пред непосредственото наблюдение на началника на РС ПБЗН – Поморие главен инспектор Христо Зотев.

Галерия
Свързани статии
Отварят триажен кабинет за пациенти със съмнение за ковид в Поморие Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди Експонираха нови скулптури до старата църква в Поморие (Снимки) Граждани и бизнесмени от Поморие ще се включат с предложения за новия проектобюджет Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари Откриват паметник на загиналите във войните в Козичино Поморие – пристан на тракийските бежанци от с. Ениджия Поморие отбеляза 80-годишнината на гениалния български поет Радко Радков Поморие ще реставрира храм със собствени средства За първи път плувен маратон в Поморие
Тагове
Поморие пожарникари
Коментари

Още от последните новини