Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки)

Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки) - E-Burgas.com

Доброволците, регистрирани в „Доброволно формирование“ към Община Поморие, проведоха практическо занятие, като последен етап от първоначалния основен курс на обучение. Мероприятията се проведоха на Рибарско пристанище – Поморие от екип на РС ПБЗН – Поморие.

Формированието е съставено общо от 10 доброволци. След завършване на обучението, те вече официално могат да се включват в гасене на пожари и ликвидиране на последствията от природни бедствия, като на всеки доброволец бе връчена карта, с която да се легитимира при осъществяване на правомощията си.

Доброволците на Поморие се обучиха как се изграждат шлангови линии. Запознаха се с оборудването на противопожарните автомобили и с техниката за гасене на пожари в горски и полски местности. Основно внимание се насочи към спазване на мерките за безопасност. Цялостното обучение премина пред непосредственото наблюдение на началника на РС ПБЗН – Поморие главен инспектор Христо Зотев.

Галерия
Свързани статии
Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата Модернизират пристанището в Поморие за над 390 хил. лева Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие? Боеприпас изплува на плажа между Поморие и Ахелой Кметът на Поморие: Възмутени сме от безобразията на ВиК-Бургас В Поморие организират безплатни дерматологични прегледи Поморие домакин на среща на директорите на Центровете за личностно развитие В Поморие ударно полагат маркировка и през уикенда Продължава кампанията за Петя от Поморие – жената има спешна нужда от подкрепа
Тагове
Поморие пожарникари
Коментари

Още от последните новини