Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки)

Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки) - E-Burgas.com

Доброволците, регистрирани в „Доброволно формирование“ към Община Поморие, проведоха практическо занятие, като последен етап от първоначалния основен курс на обучение. Мероприятията се проведоха на Рибарско пристанище – Поморие от екип на РС ПБЗН – Поморие.

Формированието е съставено общо от 10 доброволци. След завършване на обучението, те вече официално могат да се включват в гасене на пожари и ликвидиране на последствията от природни бедствия, като на всеки доброволец бе връчена карта, с която да се легитимира при осъществяване на правомощията си.

Доброволците на Поморие се обучиха как се изграждат шлангови линии. Запознаха се с оборудването на противопожарните автомобили и с техниката за гасене на пожари в горски и полски местности. Основно внимание се насочи към спазване на мерките за безопасност. Цялостното обучение премина пред непосредственото наблюдение на началника на РС ПБЗН – Поморие главен инспектор Христо Зотев.

Галерия
Свързани статии
Десетки поморийци положиха цветя пред паметника на Яворов След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване Коледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео) ВиК обещава: Пускаме водата в Поморие до обяд Поморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общината Новото модерно пристанище в Поморие получи зелена светлина за ползване В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки) Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки) Нов живот за бившата Ритуална зала в Поморие (Снимки)
Тагове
Поморие пожарникари
Коментари

Още от последните новини