По-топло на Коледа, на Нова година - студ

По-топло на Коледа, на Нова година - студ - E-Burgas.com

С повече валежи започваме декември месец. Особено ниски температури в първата половина на месеца не се очакват. Застудявания и валежи можем да очакваме и през последните дни на месеца. Температури от -5 до -10 градуса ще се реализират чак през втората половина на месеца. Това коментира по БНТ Анастасия Стойчева от НИМХ.

"Вероятността около Коледа да е по-топло, отколкото около Нова година е много голяма", подчерта метеорологът.

Температурите тази сутрин са между 2 и 7 градуса, малко по-ниски са температурите в Североизточна България. Днес там ще има и условия за поледици. Топли въздушни маси ще повишат градусите в страната през първите няколко дни на декември. Въпреки това в Южна България ще има условия за значителни валежи, които да надхвърлят 25-30 литра на кв. метър. Това обясни Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес температурите ще бъдат по-ниски в Предбалкана, където ще се очаква и да вали сняг. В тази част на страната ще се създадат и условия за поледици. Анастасия Стойчева съветва шофьорите да бъдат особено бдителни при проходите в Източна Стара планина.

Събота и неделя вероятността за валежи ще бъде малка, а вятърът ще отслабне, смята Стойчева.

Свързани статии
Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя Високи температури в събота, но с валежи
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини