Парламентът изслушва Борисов за мерките с кризата

Парламентът изслушва Борисов за мерките с кризата - E-Burgas.com
frognews.bg

В Народното събрание започна дългоочакваното изслушване на министър-председателя Бойко Борисов. С него са вицепремиерът Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов, социалният министър Деница Сачева и вътрешният министър Младен Маринов.

Борисов отчете данните съобщени по-рано от Националния оперативен щаб за заболеваемостта и смъртността у нас. По думите му страната ни е напърво място по нисък брой заболели и починали от COVID-19.

"Огромната част от медиите излъчват директно брифингите, без никой да ги задължава, което означава, че има интерес към това което се съобщава.", заяви Борисов.

"Ние имаме най-либералните мерки в Европа, които са съобразени дори с народопсихологията на българите. По думите на Борисов в съседните на нас държави има вечерни часове и хората не са допускани да излизат от домовете си.", обясин премиерът.

"В момента, в който дойде платото или малкия пик, както го наричат в щаба се възстановиха плановите операции, женските консултации, имунизациите, инвитро процедурите, отвориха се парковете. Хората могат неограничавано да се ходят до магазин, аптека, банка, застрахователна компания без да бъдат проследявани.", допълни той.

От страна на депутатите започнаха въпроси. Първи с питане на трибуната застана депутатът от БСП Драгомир Стойнев, който поиска да научи дали правителството има икономически план за излизане от кризата.

Свързани статии
Природозащитници споделят във филм предизвикателството да опазваш Атанасовското езеро Свикват извънредно заседание на парламента на 6 декември Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза Ден втори - депутатите отново избират председател на НС Първи звънец на 48-то Народно събрание Няма да поканят Митрофанова и Лешуков за откриването на 48-то Народното събрание Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета
Тагове
парламент премиер бойко борисов криза
Коментари

Още от последните новини