Отварят офертите за изграждането на Северния обход

Отварят офертите за изграждането на Северния обход  - E-Burgas.com

Днес от 14:00ч ще бъдат отворени офертите в обществената поръчка за определяне на изпълнител при строителството на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет, съобщават от АПИ.

С изграждането на обхода транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.

Трасето на обходния път ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез.

Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Свързани статии
Затварят едното платно от Ветрен следващата седмица заради Северния обход Рашков забрани на полицаите на пътя да се крият зад храстите Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали Акция на Пътна полиция в серията почивни дни Катастрофа затвори АМ "Тракия" след Карнобат, за София отбиват през Петолъчката Затварят възлово кръстовище в "Изгрев" две седмици заради ремонт, променят и маршрута на Б1 КАТ с нова акция в страната ВиК авария затвори възлово кръстовище в Бургас Поредна акция на Пътна полиция в страната Блъснаха деца на пешеходна пътека в "Изгрев", разминаха се с охлузвания и стрес
Тагове
северен обход път ремонт улици
Коментари

Още от последните новини