Отново стотици актове съставиха горските в страната

Отново стотици актове съставиха горските в страната - E-Burgas.com

В периода от 27 септември до 3 октомври 2021 г. служители от Изпълнителна агенция по горите и  регионалните дирекции по горите извършиха 8 625 проверки. 

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица. 

Във връзка с откриването на ловен сезон 2021/2022 г. на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня бяха извършени масови проверки с участието на служители от държавните предприятия и техните териториални поделения, както и от МВР, за спазване на ловното законодателство в цялата страна.

За установени нарушения по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите са съставени 135 акта, с които са задържани 54,5 плътни кубически метра дървесина, 7 моторни превозни средства, 4 оръжия, 4 риболовни уреда и др.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Горски задържаха камион с незаконна дървесина с Горно Езерово Горски задържаха 60 кубика незаконна дървесина Бургас отбелязва 120 години от рождението на Петко Задгорски с непоказвани творби Близо 130 акта при поредната серия проверки по горите Над 4000 проверки в горите за 4 дни Хиляди проверки и стотици актове на Агенцията по горите само за два дни Над 3500 проверки са извършили горските служители в страната Горски хванаха бракониери в Бургаско Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас
Тагове
горски актове
Коментари

Още от последните новини