Отново стотици актове съставиха горските в страната

Отново стотици актове съставиха горските в страната - E-Burgas.com

В периода от 27 септември до 3 октомври 2021 г. служители от Изпълнителна агенция по горите и  регионалните дирекции по горите извършиха 8 625 проверки. 

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица. 

Във връзка с откриването на ловен сезон 2021/2022 г. на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня бяха извършени масови проверки с участието на служители от държавните предприятия и техните териториални поделения, както и от МВР, за спазване на ловното законодателство в цялата страна.

За установени нарушения по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите са съставени 135 акта, с които са задържани 54,5 плътни кубически метра дървесина, 7 моторни превозни средства, 4 оръжия, 4 риболовни уреда и др.

Свързани статии
Горски хванаха бракониери в Бургаско Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас 103 акта за незаконна дървесина съставиха за седмица горските у нас Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица Горски настояват за повече защитни облекла и техника за гасене на пожари 69 акта за незаконна сеч съставиха за седмица Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица Бургас вече има паметник на Петко Задгорски (Снимки) 1000 дървета отсечени незаконно за седмица, замесени са и горски Обсъдиха спешни мерки по решаване на проблемите с горите
Тагове
горски актове
Коментари

Още от последните новини