Горски хванаха бракониери в Бургаско

Горски хванаха бракониери в Бургаско  - E-Burgas.com

Задържаха двама нарушители при съвместна акция на горски служители на Регионална дирекция по горите - Бургас, служители на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, Държавно горско стопанство Карнобат и служители на Жандармерията. Проверката е извършена в местността Кулата, землището на с. Крумово градище, в териториалния обхват на Държавно горско стопанство - Карнобат. 

Проверяващите са задържали три каруци натоварени с незаконна дървесина, без издаден превозен билет и контролна горска марка, три  коня, две брадви и един бензиномоторен трион.

За нарушението са съставени констативни протоколи и два акта за нарушение по Закона за горите. Извършителите са били шестима, като четирима от тях са успели да избягат. 

Припомняме, че в началото на седмицата двама нарушители на Закона за горите бяха заловени в момент на извършване на сеч на немаркирани дървета при проверка от служители на Регионална дирекция по горите - Бургас. Нарушението е установено в землището на с. Равна гора, общ. Созопол, в териториалния обхват на ДЛС Ропотамо. Проверяващите установили незаконна сеч на 21 броя дървета от дъб и цер. 

Задържани са кон, каруца и бензиномоторен трион, както и незаконно добита дървесина. Съставен е констативен протокол.

Проверките на територията на Регионална дирекция по горите – Бургас продължават. 

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Горски задържаха камион с незаконна дървесина с Горно Езерово Горски задържаха 60 кубика незаконна дървесина Бургас отбелязва 120 години от рождението на Петко Задгорски с непоказвани творби Близо 130 акта при поредната серия проверки по горите Над 4000 проверки в горите за 4 дни Хиляди проверки и стотици актове на Агенцията по горите само за два дни Над 3500 проверки са извършили горските служители в страната Засилват контрола върху движението на дървесина на граничните пунктове Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас
Тагове
горски сеч дървесина
Коментари

Още от последните новини