Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас

Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас - E-Burgas.com

За периода от 18 до 24 октомври 2021 г. служители от Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по порите са извършили 6 279 проверки, уточниха от Агенцията по горите. Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица.

За установени нарушения са съставени 157 акта, от които 155 по Закона за горите, един по Закона за лова и опазване на дивеча и един по Закона за рибарството и аквакултурите.   

Задържани са 63,2 плътни кубически метра дървесина, 4 моторни превозни средства и др.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Над 60 експерти се включиха в Националното съвещание по стопанисване на горите
Тагове
горски дървесина гори незаконна сеч проверки
Коментари

Още от последните новини