Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас

Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас - E-Burgas.com

За периода от 18 до 24 октомври 2021 г. служители от Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по порите са извършили 6 279 проверки, уточниха от Агенцията по горите. Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица.

За установени нарушения са съставени 157 акта, от които 155 по Закона за горите, един по Закона за лова и опазване на дивеча и един по Закона за рибарството и аквакултурите.   

Задържани са 63,2 плътни кубически метра дървесина, 4 моторни превозни средства и др.

Свързани статии
Продължават проверките за спазване на противоепидемичните мерки в странатаСнегорините в Бургас заявиха готовност при снеговалежиМасови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112Засилват контрола върху движението на дървесина на граничните пунктовеГоривата поскъпват още до края на годинатаЕксперт: Поскъпването на горивата ще продължиОтново стотици актове съставиха горските в страната103 акта за незаконна дървесина съставиха за седмица горските у насЗасилени проверки за ковид мерките започнаха в курортитеДъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица
Тагове
горски дървесина гори незаконна сеч проверки
Коментари

Още от последните новини