Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас

Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас - E-Burgas.com

За периода от 18 до 24 октомври 2021 г. служители от Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по порите са извършили 6 279 проверки, уточниха от Агенцията по горите. Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица.

За установени нарушения са съставени 157 акта, от които 155 по Закона за горите, един по Закона за лова и опазване на дивеча и един по Закона за рибарството и аквакултурите.   

Задържани са 63,2 плътни кубически метра дървесина, 4 моторни превозни средства и др.

Свързани статии
Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Агенцията по храните започна проверки по магазините Цената на безина достигна нови рекорди Близо 130 акта при поредната серия проверки по горите Над 4000 проверки в горите за 4 дни Отново протести в Несебър срещу високите цени на горивата В Несебър протестираха срещу цените на горивата
Тагове
горски дървесина гори незаконна сеч проверки
Коментари

Още от последните новини