Над 4000 проверки в горите за 4 дни

Над 4000 проверки в горите за 4 дни - E-Burgas.com

Повече от 4100 проверки са извършили държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите в последните 4 дни. В резултат на контрола в периода между 1 и 4 април включително са съставени 71 акта и 50 констативни протокола.

В посочения период служителите в държавните предприятия са реализирали 1 770 проверки. Инспектирани са 853 обекта за добив на дървесина, 636 превозни средства, както и 3-ма ловци, 13 риболовци и 265 други физически лица. Съставени са 35 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 6,4 пространствени кубически метра дърва, едно моторно превозно средство и един моторен трион.

От 1 до 4 април горските инспектори от регионалните дирекции по горите са извършили 2390 проверки. Под контрол са минали над 200 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, 270 обекта за добив на дървесина, повече от 1160 превозни средства, транспортиращи дървесина, 755 риболовци и физически лица. В четирите дни са съставени общо 50 констативни протокола и 36 акта за установени нарушения, с които са задържани общо 36,50 кубика дърва за огрев и едно моторно превозно средство.

Горски инспектори от РДГ Берковица са задържали в близост до с. Белотинци моторно превозно средство, натоварено с 22 кубика широколистни дърва за огрев. Дървата са били маркирани с контролна горска марка и производствена марка, регистрирана на склад в софийско. Водачът на превозното средство не е представил на проверяващите превозен билет. Работата по случая продължава.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Над 60 експерти се включиха в Националното съвещание по стопанисване на горите
Тагове
горски проверки гори
Коментари

Още от последните новини