Над 4000 проверки в горите за 4 дни

Над 4000 проверки в горите за 4 дни - E-Burgas.com

Повече от 4100 проверки са извършили държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите в последните 4 дни. В резултат на контрола в периода между 1 и 4 април включително са съставени 71 акта и 50 констативни протокола.

В посочения период служителите в държавните предприятия са реализирали 1 770 проверки. Инспектирани са 853 обекта за добив на дървесина, 636 превозни средства, както и 3-ма ловци, 13 риболовци и 265 други физически лица. Съставени са 35 акта за установяване на административни нарушения и наказания по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 6,4 пространствени кубически метра дърва, едно моторно превозно средство и един моторен трион.

От 1 до 4 април горските инспектори от регионалните дирекции по горите са извършили 2390 проверки. Под контрол са минали над 200 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, 270 обекта за добив на дървесина, повече от 1160 превозни средства, транспортиращи дървесина, 755 риболовци и физически лица. В четирите дни са съставени общо 50 констативни протокола и 36 акта за установени нарушения, с които са задържани общо 36,50 кубика дърва за огрев и едно моторно превозно средство.

Горски инспектори от РДГ Берковица са задържали в близост до с. Белотинци моторно превозно средство, натоварено с 22 кубика широколистни дърва за огрев. Дървата са били маркирани с контролна горска марка и производствена марка, регистрирана на склад в софийско. Водачът на превозното средство не е представил на проверяващите превозен билет. Работата по случая продължава.

Свързани статии
Горски задържаха 60 кубика незаконна дървесина Бургас отбелязва 120 години от рождението на Петко Задгорски с непоказвани творби Горивата у нас поскъпват със стотинка на ден Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин ЕС заседава за руския петрол утре Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Агенцията по храните започна проверки по магазините Цената на безина достигна нови рекорди Близо 130 акта при поредната серия проверки по горите
Тагове
горски проверки гори
Коментари

Още от последните новини