Отличиха Бургас за борбата с COVID-19

Отличиха Бургас за борбата с COVID-19 - E-Burgas.com

Община Бургас получи наградата в категория "Социални мерки по време на пандемия" от конкурса "Кмет на годината" 2020.

Наградата от името на кмета Димитър Николов прие зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева.

Призът е в раздел "Голяма община". В разделите "Средна община" и "Малка община" наградите са присъдени на Разград и Костинброд.

Пандемията от COVID-19 изправи човечеството пред сериозно изпитание. За да осигури безопасност и подкрепа на своите граждани, Община Бургас предприе поредица от инициативи. Едната от тях бе отпускането на еднократна помощ на най-уязвимите хора.

В работата по предоставянето на помощите до домовете на нуждаещите се се включиха много известни личности, сред които и певицата Тони Димитрова.

Другата мярка, която администрацията инициира, бе събирането на дарения, с които да бъдe подпомогната борбата с разпространението на опасния вирус. В кампанията за събиране на средства и предпазни материали се включиха много търговски вериги, магазини, фирми с различен предмет на дейност както от региона, така и от страната.

Сред благодетелите на каузата имаше граждани, чиито имена за мнозина са непознати. Но дарените от тях малки суми показаха голямата съпричастност към проблемите на всеки един човек. Тази кампания отключи милосърдието сред хората.

При получаването на наградата зам.-кметът Йорданка Ананиева подчерта, че призът е задължение да бъде продължена борбата с пандемията.

"Именно това милосърдие, което видяхме по време на извънредното положение, ще ни е необходимо в бъдеще. В момента много лекари и медицински работници ежедневно полагат усилия за овладяване на епидемичната обстановка. Те се нуждаят от подкрепа и ние трябва да им я дадем", каза Йорданка Ананиева.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Компютърната гимназия в Бургас получи сериозно признание Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Млад талант ще защитава честта на бургаската борба в Баку 8 медала за бургаските борци на държавно първенство Шампионска купа и куп медали за бургаската борба Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница За първи път Бургас ще има представителка на Европейското по борба за жени в Будапеща Бургаските криминалисти получиха колективна награда „Полицай на годината 2021“ Топ огнеборец от Бургас ще се бори за „Пожарникар на годината“
Тагове
отличие приз признание борба
Коментари

Още от последните новини