Топ огнеборец от Бургас ще се бори за „Пожарникар на годината“

Топ огнеборец от Бургас ще се бори за „Пожарникар на годината“ - E-Burgas.com

Инспектор Валентин Великов от група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ще се бори за спечелване на приза „Пожарникар на годината“ на национално ниво, стана ясно след приключване на областния етап на конкурса. Инспектор Великов се отличи в областното ниво “Пожарникар на годината” за 2020 година в категория служители, раздел „Пожарогасителна дейност”, проявявайки изключителна инициативност, съзнателност, съобразителност и професионализъм при изпълнението на служебните си задължения.

Участвал е в ликвидирането на десетки произшествия през отминалата година, като по-характерните и намерили голям обществен отзвук са :

  • - пожарът, възникнал на 14.04.2020 г. в складово помещение на магазин „Зора“ с площ 450 кв.м;
  • - пожарът, възникнал на 18.05.2020 г. в покрива на сграда с площ 400 кв.м., разположена в парк Росенец
  • - пожарът, възникнал на 26.05.2020 г. в помещение към евакуационно стълбище на висока жилищна сграда / бл. 67/ в ж.к. „Славейков“ и др.

Инспектор Валентин Великов провежда ежемесечно пожаро-такически занятия на територията на Първа РСПБЗН – Бургас. Подобно пожаро-тактическо занятие е проведено и в сградата на факултет по „Обществени науки” към Университет „Професор д-р Асен Златаров” във връзка с професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР и Седмицата на пожарната безопасност. В занятието са се включили доброволци от Община Бургас, като остовните му цели – показване на възможностите на структурата и разясняване на студентите възможността за включване в доброволните формирования, са постигнати успешно. 

От началото на службата му през 2010 г. в ГДПБЗН-МВР до настоящия момент, инспектор Валентин Великов е участвал активно в подготовката и състезанията по пожаро-приложен спорт. Показвал е постоянство в резултатите си и подкрепа към настоящите и новите състезателите от представителния отбор на РДПБЗН – Бургас. Участва в отбора при регистрирането на актуалния републикански рекорд в дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“ през 2018 година, а през 2020 година е в основата на постигнатото второ място от 29 отбора в комплексното класиране на XLVIII Републикански преглед по Пожаро-приложен спорт – Пловдив 2020.

С инициативата и прякото участие на инспектор Великов преди началото на пожароопасния летен сезон се извърши ремонт и подготовка на пожарен автомобил „Мерцедес Унимог“ за използването му през летния пожароопасен сезон – ремонтирани бяха : спирачната система, уредбата за бързо действие, сигнално оповестителната система и блокиралата противопожарна помпа.

От проведените през 2020 година 44 пожаро-технически занятия от служителите в Първа РСПБЗН – Бургас , инспектор Великов е ръководел провеждането на повече от половината от тях - 24 занятия. Инспектор Валентин Великов участва активно и в разработването/актуализирането на планове за пожарогасене и ситуационни схеми за гасене на пожар от служителите от службата, като през 2020 година са изготвени общо 55 ситуационни схеми.

Свързани статии
Много от огнеборците ни ползвали предпазни средства втора употреба Пожарникарите у нас износвали стари униформи на колеги от Европа и САЩ Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки) 1 700 пожарникари на крак в новогодишната нощ Отличиха Бургас за борбата с COVID-19 Пет пожарни от региона се бориха цяла нощ с пожар до гарата в Айтос
Тагове
пожарникар огнеборец приз
Коментари

Още от последните новини