Топ огнеборец от Бургас ще се бори за „Пожарникар на годината“

Топ огнеборец от Бургас ще се бори за „Пожарникар на годината“ - E-Burgas.com

Инспектор Валентин Великов от група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ще се бори за спечелване на приза „Пожарникар на годината“ на национално ниво, стана ясно след приключване на областния етап на конкурса. Инспектор Великов се отличи в областното ниво “Пожарникар на годината” за 2020 година в категория служители, раздел „Пожарогасителна дейност”, проявявайки изключителна инициативност, съзнателност, съобразителност и професионализъм при изпълнението на служебните си задължения.

Участвал е в ликвидирането на десетки произшествия през отминалата година, като по-характерните и намерили голям обществен отзвук са :

  • - пожарът, възникнал на 14.04.2020 г. в складово помещение на магазин „Зора“ с площ 450 кв.м;
  • - пожарът, възникнал на 18.05.2020 г. в покрива на сграда с площ 400 кв.м., разположена в парк Росенец
  • - пожарът, възникнал на 26.05.2020 г. в помещение към евакуационно стълбище на висока жилищна сграда / бл. 67/ в ж.к. „Славейков“ и др.

Инспектор Валентин Великов провежда ежемесечно пожаро-такически занятия на територията на Първа РСПБЗН – Бургас. Подобно пожаро-тактическо занятие е проведено и в сградата на факултет по „Обществени науки” към Университет „Професор д-р Асен Златаров” във връзка с професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР и Седмицата на пожарната безопасност. В занятието са се включили доброволци от Община Бургас, като остовните му цели – показване на възможностите на структурата и разясняване на студентите възможността за включване в доброволните формирования, са постигнати успешно. 

От началото на службата му през 2010 г. в ГДПБЗН-МВР до настоящия момент, инспектор Валентин Великов е участвал активно в подготовката и състезанията по пожаро-приложен спорт. Показвал е постоянство в резултатите си и подкрепа към настоящите и новите състезателите от представителния отбор на РДПБЗН – Бургас. Участва в отбора при регистрирането на актуалния републикански рекорд в дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“ през 2018 година, а през 2020 година е в основата на постигнатото второ място от 29 отбора в комплексното класиране на XLVIII Републикански преглед по Пожаро-приложен спорт – Пловдив 2020.

С инициативата и прякото участие на инспектор Великов преди началото на пожароопасния летен сезон се извърши ремонт и подготовка на пожарен автомобил „Мерцедес Унимог“ за използването му през летния пожароопасен сезон – ремонтирани бяха : спирачната система, уредбата за бързо действие, сигнално оповестителната система и блокиралата противопожарна помпа.

От проведените през 2020 година 44 пожаро-технически занятия от служителите в Първа РСПБЗН – Бургас , инспектор Великов е ръководел провеждането на повече от половината от тях - 24 занятия. Инспектор Валентин Великов участва активно и в разработването/актуализирането на планове за пожарогасене и ситуационни схеми за гасене на пожар от служителите от службата, като през 2020 година са изготвени общо 55 ситуационни схеми.

Свързани статии
1 700 пожарникари на крак в новогодишната нощ Отличиха Бургас за борбата с COVID-19 Пет пожарни от региона се бориха цяла нощ с пожар до гарата в Айтос
Тагове
пожарникар огнеборец приз
Коментари

Още от последните новини