За първи път Бургас ще има представителка на Европейското по борба за жени в Будапеща

За първи път Бургас ще има представителка на Европейското по борба за жени в Будапеща - E-Burgas.com

В дните до неделя в Будапеща тече Европейското първенство по борба за жени и мъже в двата стила - свободен и класически. На тепиха в унгарската столица ще излязат 24 състезатели на България в двата пола.

За път Бургас ще има свой представител на Европейския шампионат за жени. Това е Ирена Бинкова. Тя ще се бори в кат. до 53 кг. 19-годишната Ирена е състезателка на СКБ "Бургас".

"Голям талант е. Дано има късмет при жребия и при първото си участие на такъв голям форум при жените. Най-важното е, че е момиче с характер и високи цели", заяви личният треньор на бургазлийката в клуба Николай Дачев.

Схватките при жените са на 30 и 31 март. Ирена Бинкова ще излезе на тепиха в четвъртък.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Млад талант ще защитава честта на бургаската борба в Баку 8 медала за бургаските борци на държавно първенство Шампионска купа и куп медали за бургаската борба Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница Свещеници се включиха в битката срещу COVID-19 Отличиха Бургас за борбата с COVID-19
Тагове
борба
Коментари

Още от последните новини