Откриват нов участък от АМ "Хемус"

Откриват нов участък от АМ
Източник corss.bg

 Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще открие новопостроения участък Буховци - Белокопитово от автомагистрала "Хемус". Забавянето е от повече от две години.

По договор участъкът трябваше да е готов през пролетта на 2020 г. Отсечката ще бъде пусната в експлоатация с Акт 16. Строителството на този участък започна през август 2018 година.

Работата по строежа беше възстановена през септември след прекъсването и спрените плащания заради обвинения за нередности. Крайните срокове бяха удължавани многократно по различни причини. Последно заради промени в проекта, които са се наложили.

Свързани статии
Шишков: За "Хемус" имаше много говорене и малко асфалт Шишков: До Нова година можем да пуснем движението по АМ "Европа" Засилен трафик по магистралите до края на седмицата Аварирал камион затруднява движението по "Тракия" към София Иван Шишков: АМ "Хемус" е зазимена от пролетта Бившият шеф на "Автомагистрали": Има гаранции за ремонта на "Тракия" Пускат за движение участъка от магистрала "Тракия" към София Засилен трафик към морето, осем катастрофи на "Тракия" тази сутрин Пуснаха движението на "Тракия" към Бургас в ремонтирания участък между Стара Загора и Чирпан Надеждите за скоростен път: Трасето Бургас - Варна е кошмар за пътуващите
Тагове
магистрала хемус
Коментари

Още от последните новини