Бившият шеф на "Автомагистрали": Има гаранции за ремонта на "Тракия"

Бившият шеф на

Бившият шеф на "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев заяви, че ремонтът на АМ "Тракия" е планиран година и половина преди започването на същинската част по изпълнението му. Има технологичен проект, одобрен от Института по пътища и мостове, а също и от Областно пътно управление - Пловдив и от Областно пътно управление - Стара Загора. Преди началото на ремонта са направени два експериментални участъка по трасето, които са наблюдавани от "Автомагистрали" ЕАД и е одобрен по-иновативният вариант, който е бил и по-евтин. "Така че за липса на проект въобще не можем да говорим", каза той.

Вчера по БНТ регионалният министър Виолета Комитова заяви, че ремонтът на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора на стойност 200 млн. лв. няма гаранция, защото е минал като текущ ремонт или поддръжка. Няма и одобрен проект, разрешение за строеж и Акт 16 за въвеждане в експлоатация, коментира Комитова.

По думите на Стоян Беличев министър Комитова за пореден път е подведена от консултантите и специалистите около нея.

Що се отнася до цената, тя е такава, защото говорим за ремонт на участък от 56 км в двете платна на АМ "Тракия". Там са ремонтирани над 20 съоръжения, заяви Беличев.

Той допълни, че за този ремонт разрешение не е необходимо, защото той е текущ и е за възстановяване на експлоатационното състояние на пътя. Разрешение за ползване също не е необходимо заради нормативната база, на която се прави ремонтът. Гаранционните срокове са видими в договорите между "Автомагистрали" и АПИ, по наредба са и могат да бъдат проверени.

Официално гаранцията се носи от "Автомагистрали", но тя се делегира върху подизпълнителите, които се задължават да отремонтират дефектирало съоръжение или участък за тяхна сметка, обясни Беличев.

Свързани статии
Почистват шахтите при надлеза на СОМАТ, променят движението на 7 декември Катастрофа с цистерна на "Тракия" затруднява движението към Бургас Комитова: "Струма" е обикновен междуградски път, не е магистрала Комитова: Има странни обстоятелства в катастрофата на АМ "Струма" "Кепенци" до края на годината за още една централна улица заради ремонт Пуснаха в експлоатация ремонтирания път и светофара до "Билата" в "Изгрев" Комитова с призив към архитектите: Не отивайте в чужбина, може да се изявявате тук цял живот Ремонтират къщата на Шагунов за над половин милион лева Реорганизират движението на ул. "Янко Комитов" заради ремонт на канализацията МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали"
Тагове
магистрала Тракия ремонт автомагистрали Комитова Стоян Беличев
Коментари

Още от последните новини