От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул. "Демокрация"

От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул.

От днес автобусите по линии Б11, Б12, 3, 6, 11, 15, както и тролейбусната линия Т2, ще се движат по обособения за тях сегрегиран бърз коридор по бул. „Демокрация“. Съответно пътниците вече могат да ги изчакват на самите спирки, които са с повдигнати платформи за лесно качване на борда на машината.

Също от днес, поради увеличения пътникопоток и нарасналото потребителско търсене, по линии 11 и 12 ще бъдат изпълнявани допълнителни курсове в късните часове с потегляния съответно в 21.30, 22.05 и 22.30 от Терминал „Славейков“. Повече информация можете да откриете на страниците на всяка една от линиите в сайта на дружеството „Бургасбус“.

Община Бургас напомня, че крайуличното паркиране е забранено в участъка между „Копривщица“ и х-л „Аква“ на реконструирания „Демокрация“, освен на специално обособените места. Паркиране може да се извършва само в регламентираните и специално сигнализирани участъци от булеварда.

Разрешената скорост за шофиране по „Демокрация“ е до 50 километра в час! Нека пешеходците бъдат винаги внимателни. За тяхна безопасност е монтиран и пуснат в експлоатация асансьор в подлеза при пресечката с ул. „Копривщица“. С обновено и засилено осветление е целият булевард, а допълнително такова е монтирано при пешеходните пътеки.

Работи се по ъпгрейдване на светофарната система и предстои до няколко месеца по „Демокрация“ да бъде пусната зелена вълна.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас Б1 и Б2 ще возят безплатно в новогодишната нощ В челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбина Отбелязваме Архангелова задушница в събота, ето кои автобуси пътуват до Гробищен парк Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти
Тагове
трафик булевард автобуси тролеи градски транспорт бургасбус ленти
Коментари

Още от последните новини