От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул. "Демокрация"

От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул.

От днес автобусите по линии Б11, Б12, 3, 6, 11, 15, както и тролейбусната линия Т2, ще се движат по обособения за тях сегрегиран бърз коридор по бул. „Демокрация“. Съответно пътниците вече могат да ги изчакват на самите спирки, които са с повдигнати платформи за лесно качване на борда на машината.

Също от днес, поради увеличения пътникопоток и нарасналото потребителско търсене, по линии 11 и 12 ще бъдат изпълнявани допълнителни курсове в късните часове с потегляния съответно в 21.30, 22.05 и 22.30 от Терминал „Славейков“. Повече информация можете да откриете на страниците на всяка една от линиите в сайта на дружеството „Бургасбус“.

Община Бургас напомня, че крайуличното паркиране е забранено в участъка между „Копривщица“ и х-л „Аква“ на реконструирания „Демокрация“, освен на специално обособените места. Паркиране може да се извършва само в регламентираните и специално сигнализирани участъци от булеварда.

Разрешената скорост за шофиране по „Демокрация“ е до 50 километра в час! Нека пешеходците бъдат винаги внимателни. За тяхна безопасност е монтиран и пуснат в експлоатация асансьор в подлеза при пресечката с ул. „Копривщица“. С обновено и засилено осветление е целият булевард, а допълнително такова е монтирано при пешеходните пътеки.

Работи се по ъпгрейдване на светофарната система и предстои до няколко месеца по „Демокрация“ да бъде пусната зелена вълна.

Свързани статии
Капитанът на националния по подводен риболов грабна среброто в Китен 15-ката вече ще влиза на летището Втора автобусна линия ще вози до Крайморие през лятото Нова лятна автобусна линия ще свързва "Изгрев" и "Славейков" Отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес Арести за бургаски водачи, шофирали дрогирани
Тагове
трафик булевард автобуси тролеи градски транспорт бургасбус ленти
Коментари

Още от последните новини