Освен ремонт на пътя Бургас - Приморско поискаха шофьори

Освен ремонт на пътя Бургас - Приморско поискаха шофьори  - E-Burgas.com

Жители на Приморско, Царево и Китен излязоха на мирен протест на пътя Бургас - Приморско. Причината за недоволството е лошите условия на отсечката, която е връзката с най-южните части на Черноморието.

Според шофьорите пътят на много места е осеян с дупки, които нанасят щети по автомобилите. Протестиращите искат още и спешен оглед и ремонт на моста край река Ропотамо.

Основен ремонт на пътя Бургас - Приморско не е правен повече от 25 г. От АПИ съобщават, че са предвидени средства за реконструкция, но според местните това ще бъде поредното некачествено кърпене на дупки.

"Сумата, която е отпусната тази година за ремонт е повече от малко – 800 хил. лева за 50 км., при положение, че се отпускат 2,5 млн. лева за 1 км магистрала ремонт. Този път е известен като отсечката на смъртта. Заради десетките инциденти станали през годините. Положението е абсолютно нетърпимо", каза Здравко Василев, жител на Приморско пред камерата на БНТ.

"Преди няколко дни имаше ремонт на пътя. Хвърляха с лопатата асфалта, другият тъпчеше с крака, ако това е ремонт, ако това е нещо, което може да издържи сезона", каза Христина Илиева, жител на Приморско.

"Ние искаме цялостна промяна, Цялостно реконструиране на пътя – четирилентов. Туроператорите спокойно да пътуват. Туристите безпроблемно да си пътуват и да посещават нашите дестинации", каза Кирчо Илиев.

Коментари

Още от последните новини